• 1

imia livanidis1 650

Πέρασαν  20 χρόνια από την αποφράδα νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 όταν το ελικόπτερο του Ελληνικού  Πολεμικού Ναυτικού «ΠΝ 21» Agusta Bell 212, έπεφτε στα Ίμια κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρασύροντας στον υγρό τάφο του, τους τρεις αξιωματικούς μας Χριστόδουλο Καραθανάση,
Παναγιώτη Βλαχάκο  και Έκτορα Γιαλοψό.

Μια νέα θλιβερή σελίδα υποχωρητικότητας της νεοελληνικής ιστορίας ενός ενδόξου έθνους γραφόταν. Θα ακολουθήσει από το βήμα της Βουλής και από τα χείλη του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη ένα «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» που αποσόβησαν την κρίση έστω και με τη δημιουργία για πρώτη φορά «γκρίζας ζώνης» κυριαρχίας στο Ελληνικό Αιγαίο.

Και η προσπάθεια της επεκτατικής Τουρκίας για «Συγκυριαρχία και Συνεκμετάλλευση» στο Ελληνικό Αιγαίο, θα επισφραγισθεί επίσημα τον επόμενο χρόνο με την υπογραφή της Συνθήκης της Μαδρίτης όπου αποδεχόμαστε  την ύπαρξη  «Ζωτικών Συμφερόντων» της Τουρκίας στο Ελληνικό Αιγαίο !

Θα ακολουθήσει μια σειρά από αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού με μαύρες πτυχές υπερτιμολόγησης, που μαζί και με άλλους δανεισμούς της χώρας μας και περίεργες μεθοδεύσεις, θα φέρει την Ελλάδα σε πτώχευση και υποτέλεια.

Έτσι θα ακουστούν για μια ακόμη φορά από κυβερνητικά χείλη και δη αριστερά, ευχαριστίες μέσα στην Ελληνική Βουλή για τη βοήθεια στις οικονομικές διαπραγματεύσεις με τους νέους κατακτητές-δανειστές. Όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιάννης Δραγασάκης στις 15 Ιουλίου του 2015 δήλωσε :

«Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την αμερικανική κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Ομπάμα, διότι, χωρίς τη δική τους συμβολή και επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει τα θέματα χρέους και αναπτυξιακό ορίζοντα, ίσως να μην είχαμε πετύχει»


Θλιβερός απολογισμός

imia livanidis 2 650

Μετά από 20 χρόνια από τα γεγονότα στα Ίμια τι πέτυχαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις για χάρη του Ελληνικού έθνους-κράτους; Βελτίωσαν τη θέση της πατρίδος μας απέναντι στις δεδηλωμένα επιθετικές και κατακτητικές τακτικές των γειτόνων μας (Τούρκων, Σκοπιανών) και όχι μόνο.

Γιατί όταν κακόβουλοι διεκδικητές της εθνικής σου περιουσίας, αλλά και της ελευθερίας σου, με το έτσι θέλω προσπαθούν να αποκομίσουν τεράστια κέρδη, εις βάρος σου, δεν τους καλείς σε συμβούλια για να συναποφασίσεις το πως θα διαχειριστούν την περιουσία σου. Και στην προκειμένη περίπτωση, τον πλούτο του Αιγαίου με τους υδρογονάνθρακες  και όλες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες της πατρίδος μας.

Δείχνεις σοβαρότητα, την αυτονόητη δυσαρέσκειά σου και τρέχεις με κάθε τρόπο να υπερασπιστείς τα κυριαρχικά σου δικαιώματα πάνω στην περιουσία σου. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτοί συνεχίζουν τις  επεκτατικές εις βάρος σου προκλήσεις.

Γιατί τόσα χρόνια που είναι πολύ γνωστές και δεδηλωμένες οι προθέσεις πολλών χωρών εις βάρος της πατρίδος μας οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για να την ισχυροποιήσουν ενώ έκαναν σχεδόν όλα όσα την αποδυνάμωναν οικονομικά, ηθικά, εθνικά και από πλευράς διεθνούς κύρους.

Γιατί αντί να διεκδικούμε την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας όπως  προκύπτει από τη Συνθήκη του Μοντεγκο Μπέϊ (Montego Bay, 1982) και τα νέα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα μας των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (Α.Ο.Ζ.), σήμερα παρακαλούμε  ως θλιβεροί ικέτες, ξένες κυβερνήσεις και συμφέροντα να μας δανείσουν χρήματα και δεχόμαστε να μας επιβάλουν συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης και φυσικής εξόντωσης μας.

Γιατί αντί να αποκαταστήσουμε τα ελληνικά εθνικά δικαιώματα από την εντέχνως δημιουργηθήσα «γκρίζα ζώνη» στα Ίμια, αποδεχόμαστε με τη μέθοδο  της διολισθήσεως σε υποχωρητικότητα  να γίνει το μισό Αιγαίο μια  «γκρίζα ζώνη» και η χώρα μας να επικοιστεί από άλλους λαούς με ξένα ήθη και έθιμα που δεν έχουν καμιά σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό;

Ο Ελληνισμός σήμερα ζητείται για μια ακόμη φορά να πληρώσει την εθνοκτόνα ολιγωρία, την απρονοησία και την ατολμία των  κυβερνήσεων του.

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές