• 1
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 03:14

Το «Κωσταλέξι» της Ελληνικής Γλώσσας

Αρθρογράφος

Πολύ μεγάλη συζήτηση έγινε πριν λίγες εβδομάδες για μία γυναίκα, που την βασάνιζαν, αφήνοντάς την νηστική, διψασμένη και ανήμπορη να αυτοσυντηρηθεί, αφού της πήραν πρώτα την περιουσία εκείνοι, τους οποίους εμπιστεύθηκε!

Το ίδιο είχε συμβεί πριν πάρα πολλά χρόνια στο χωριό "Κωσταλέξι", με την κακοποίηση μιας κοπέλας. Το πιο λυπηρό ήταν πως πολλοί κάτοικοι του χωριού, αν όχι όλοι, γνώριζαν τι συνέβαινε. Κανείς όμως, ακόμα κι όταν πέρασαν τα χρόνια, δεν τόλμησε να κάνει έστω και μία ανώνυμη καταγγελία. Η ιστορία που αποκαλύφθηκε από τους δημοσιογράφους πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Ουσιαστικά κατηγορήθηκε όλο το χωριό ότι, αν και γνώριζε για τον εγκλεισμό, δεν έκανε τίποτα για να λυτρώσει την κοπέλα.

Το "Κωσταλέξι" έγινε συνώνυμο με την μιζέρια, την αθλιότητα και την απάνθρωπη συμπεριφορά. Όταν άνοιξε η πόρτα, βρέθηκαν όλοι αντιμέτωπη με μια τρομαγμένη γυναίκα, χωρίς ρούχα, τυλιγμένη με μια κουβέρτα. Έβγαζε άναρθρες κραυγές, καθώς τόσα χρόνια δεν είχε κάποιον να μιλήσει κι έχασε το χάρισμα του λόγου. Μπορούσε μόνο να ψελλίσει μερικές δεκάδες λέξεις. Ο 29χρονος εγκλεισμός της, της άφησε εμφανή ψυχολογικά προβλήματα.

Το γεγονός αυτό, μου έδωσε αφορμή να ασχοληθώ με ένα άλλο όμως "Κωσταλέξι", γλωσσικό αυτή την φορά, το οποίο συνέβαινε μπροστά στα μάτια μας εδώ και 38 χρόνια, από το 1976 και μετά και στο οποίο στην θέση της "ζωντανής-νεκρής" γυναίκας υπήρχε η ελληνική γλώσσα!

Οι μισοί, οι εντεταλμένοι για την φροντίδα της "ειδήμονες" θεώρησαν την γλώσσα "νεκρή" και την "έκλεισαν-έθαψαν" στα "υπόγεια-κρησφύγετα" των αποφάσεων της πολιτικής εξουσίας, ζωντανή! Οι άλλοι μισοί τόσα χρόνια φαίνεται ότι απεδέχθησαν αυτή την κατάσταση, διότι της κάνουν συνεχώς μνημόσυνα, εκθειάζοντας το πόσο σημαντική γλώσσα ήταν η ελληνική, πώς οδηγεί τον νου, πώς γονιμοποίησε τον παγκόσμιο λόγο κ.λπ.! Ουδείς έχει καταλάβει τι έκανε με αυτή του την στάση. Ενταφίασε με την θέληση ή με την συναίνεσή του έναν ζωντανό οργανισμό, που μέσα από το "μνήμα-υπόγειο" συνεχίζει να φωνάζει: «Είμαι ζωντανή! Ελευθερώστε με! Αφήστε με να αναπνεύσω!» Όμως πολύ λίγοι την ακούν. Οι περισσότεροι αδιαφορούν για το γλωσσικό αυτό «Κωσταλέξι»!

Κάποιοι είχαν συμφέροντα αν η Ελληνική έχανε τον πλούτο και την περιουσία της. Κυρίως όμως, αν έχανε την λογική της. Τότε ήλθαν οι "ειδικοί". Κατέστρεψαν τους κανόνες της λογικής και δημιούργησαν "κανόνες παράνοιας". Κατήργησαν το ιστορικό πολυτονικό σύστημα, ξαφνικά, σε μια νύχτα, με κάτι ψιλά γράμματα στο συμβόλαιο, που δεν τα κατάλαβε κανείς! Κατήργησαν την τρίτη κλίση, τις προθέσεις, κάθε τι που τους ήταν εμπόδιο. Δημιούργησαν και "πλασματικό της πρόγονο", την "ινδοευρωπαϊκή"! Και δεν συμμαζεύεται!

Αυτοί που είχαν αναλάβει να περιποιούνται την γλώσσα μας, οι "ειδικοί γλωσσικοί λωποδύτες", της αφαίρεσαν τα πάντα, τα πλούσια ιμάτια και τιμαλφή της, οικειοποιήθηκαν τα περιουσιακά της στοιχεία, και την άφησαν κακοποιημένη, διψασμένη, δεμένη, να εκλιπαρεί: «Σας έδωσα τα πάντα», φώναζε, «σας έκανα τους πιο έξυπνους ανθρώπους, σας κληροδότησα το Ύψιστο Εργαλείο του Νου! Εσείς γιατί με εγκαταλείπετε;» Και πάλι λίγοι, ελάχιστοι, ακούν. Και φωνάζουν και καταγγέλλουν. Αλλά οι διαμαρτυρίες τους δεν αξιολογούνται επαρκώς και μπαίνουν στο αρχείο! Οι πλείστοι, ο περίγυρος, έχουν τον νου τους την Μύκονο, την Κοντσίτα, τον Σουλεϊμάν, τον Καρανταγί...Έχουν άλλους να ασχοληθούν! Έτσι με την ανοχή τους έγιναν συνένοχοι στο να ταφεί ζωντανή η Ελληνική γλώσσα. Διέδωσαν, όμως, χρησιμοποιώντας τελάληδες με δυνατή φωνή (Κριαράς, Δραγώνα, Ρεπούση, Διαμαντοπούλου και άλλοι πολλοί) ότι τάχα είναι νεκρή... Τότε, διαμέρισαν τα ήδη κλεμμένα "ιμάτιά" της και επί των ιματίων της έβαλαν κλήρον! Το μεγάλο μερίδιο πήρε η πλαστογραφημένη πρόγονος, η "ινδοευρωπαϊκή", το αμέσως επόμενο η απόγονός της, η "λατινική" και η κόρη αυτής, η "αγγλική"! Συμβολαιογράφος μιλημένη, κάποια, που την έλεγαν "συγκριτική γλωσσολογία"! Όλοι αυτοί ήξεραν ότι η ελληνική ήταν "ασύγκριτη γλώσσα". Θα την υποβίβαζαν, όμως, για να την συγκρίνουν με άλλες, χαμηλού επιπέδου γλώσσες και να της αφαιρέσουν προς όφελός τους τα περίφημα "γλωσσικά τιμαλφή" της!

Μία νέα "συμμορία δολοφόνων" γλωσσικών, αυτή την φορά, απεκαλύφθη ύστερα από κοντά σαράντα χρόνια, ότι πήρε μια πλούσια γλώσσα και την κατέστρεψε. Την έκρυψε σε ένα "πολιτικό ανήλιαγο υπόγειο". Την απογύμνωσε, την βασάνισε. Ασέλγησε στο σώμα της, βανδάλισε στα ζωτικά της όργανα. Στην συνέχεια παρουσίασε μια άλλη, ψεύτικη, με παρόμοιο όνομα τάχα σαν ελληνική για να παραπλανήσει τους πάντες. Την είπαν με το όνομα ενός παιδιού της, "δημοτική"! Η εξέταση γλωσσικού DNA, όμως, στην οποία υπεβλήθη, απέδειξε ότι ήταν ψεύτικη. Δεν έμοιαζε στην "μητέρα γλώσσα" και δεν ήταν "η δημοτική". Δεν είχε γ΄κλίση, ιστορική ορθογραφία, ιστορική γραμματική, 18 προθέσεις. Της έλλειπαν, δηλαδή, τα χέρια, τα πόδια, το όμορφο σώμα, τα μάτια και κυρίως, ο νους! Όπως η γυναίκα στο Κωσταλέξι δεν μπορούσε να μιλήσει, διότι ύστερα από 28 χρόνια εγκλεισμού έχασε το χάρισμα του λόγου, έτσι και η λεγόμενη "νεοελλαδική" δεν είχε ιδιαίτερες δυνατότητες συνεννόησης. Έφταιγαν τα πολλά "γλωσσικά λίφτιγκ", με αγγλικές, γαλλικές, τουρκικές και πάσης άλλης φύσεως αλλογενείς λέξεις. Η "γειτονιά" (πανεπιστημιακοί, ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι) έβλεπε κι εδώ τους βασανισμούς, τις ασέλγειες, τα τραύματα! Και δεν έκανε τίποτα, όπως και στο Κωσταλέξι!

Αν γίνει, όμως, ποτέ ένα δικαστήριο, πρέπει να τιμωρηθούν τόσο οι δράστες όσο και οι ηθικοί αυτουργοί. Οι πράξεις τους, ακόμη και όσων δεν ευρίσκονται πλέον εν ζωή, πρέπει να στηλιτεύονται αιωνίως. Οι ηθικοί αυτουργοί πρέπει να είναι "δακτυλοδεικτούμενοι". Οι ψευδομάρτυρες να καταδικασθούν και η γειτονιά να κατηγορηθεί για συνέργεια σε ηθική αυτουργία, διότι τόσα χρόνια έβλεπαν και δεν μιλούσαν!

Τι τους ένοιαζε αν δίπλα τους γινόταν βασανισμός! Αυτοί να ήσαν καλά! Να κάνουν τις διακοπές τους στα νησιά και ας ταλαιπωρείτο στα διπλανά υπόγεια ένας ζωντανός οργανισμός. Στην συγκεκριμένη περίπτωση "ζωντανός οργανισμός" είναι η ζωντανή ελληνική γλώσσα. Τα "υπόγεια" είναι τα άδυτα των (πολιτικών) αδύτων, στα οποία την φυλάκισαν. Αυτό που δεν κατάλαβαν όμως είναι ότι αυτή η γλώσσα είναι αθάνατη. Κι όταν κάποια στιγμή απελευθερωθεί από τους "γλωσσικούς" και "πολιτικούς" δεσμώτες της, θα αναστηθεί, θα αναγεννηθεί εκ της τέφρας. Τότε δεν θα συγχωρήσει κανέναν. Θα δείξει με το δάκτυλο όλους τους επίδοξους δολοφόνους της και όσους τους κάλυπταν! Διότι "δολοφόνοι" είναι αυτοί, που με δόλο προσπαθούν να φονεύσουν, αποκόπτοντας τα ζωτικά της όργανα (γ΄κλίση, πολυτονικό, προθέσεις, ιστορική ορθογραφία, ιστορική γραμματική κ.λπ.). Συνεργοί στην δολοφονία όσοι το συναποφάσισαν. Και ηθικοί αυτουργοί όσοι, ενώ μπορούσαν να κάνουν κάτι, σιώπησαν!

Οι καιροί αλλάζουν. Κάποια στιγμή θα ανατραπεί αυτή την κατάσταση. Οι κληρονόμοι τής ελληνικής γλώσσας θα την αναζητήσουν. Θα την απελευθερώσουν από τα δεσμά. Θα τιμωρήσουν τους υπευθύνους και θα αναζητήσουν τα λαμπρά της φορέματα μέσα στα συγγράμματα των αληθινών παιδιών της. Όχι αυτών που πλαστογράφησαν το όνομά τους για να οικειοποιηθούν και να καταστρέψουν την κληρονομιά της! Θα την πλύνουν, θα την καθαρίσουν από την γλωσσική βρωμιά, με την οποία την λέρωσαν και έτσι φωτεινή, λαμπρή, πανέμορφη θα την τοποθετήσουν ως φάρο στο γλωσσικό σκοτάδι, που θα επικρατεί!

Όσοι έκαναν αυτές τις καταστροφές προσπαθούν τώρα, ύστερα από τόσες δεκαετίες καταστροφικής αρνησίγλωσσης δράσης και συνενοχής να δημιουργήσουν "ψεύτικα άλλοθι". Τάχα γράφουν κάποια βιβλία στο πολυτονικό, τάχα έρχονται στις θέσεις μας (τις οποίες όμως δεν έχουν εφαρμόσει ποτέ) με απώτερο σκοπό να έχουν μικρότερη ποινή, παίρνοντας με το μέρος τους κάποιους ανοήτους ενόρκους, οι οποίοι χωρίς να ψάξουν αν πράγματι εκείνοι άλλαξαν απόψεις, αν ζήτησαν συγγνώμη ή αν τους κοροϊδεύουν ρίχνοντας προπέτασμα καπνού με λίγο πολυτονικό, το οποίο θεωρούν πλέον ύφος! Οι καταστροφείς έχουν μελετήσει πολύ καλά τους Έλληνες. Και ξέρουν ότι, όπως έγραφε ο Θουκυδίδης, «αταλαίπωρος τοις πολλοίς (Έλλησι) η ζήτησις της αληθείας και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται»!

Έθαψαν και τις αντιρρήσεις που είχαν οι δημοτικιστές νομπελίστες μας, και πολλοί σπουδαίοι διανοούμενοι, των οποίων ο προφητικός λόγος δεν εισακούετο και δεν επροβάλλετο; Ποιο ρόλο έπαιξε η "σάπια ελλαδική διανόηση", όταν η ελληνική γλώσσα ετάφη ζωντανή από τα ΜΜΕ της παγκοσμιοποίησης;

Όλοι αυτοί είχαν ξεχάσει ότι η ελληνική γλώσσα είναι μία και ενιαία. Την χώρισαν τάχα σε "αρχαία" και "νέα", θεώρησαν ότι η "δημοτική" είναι κάτι άλλο (γι’αυτό και κατέστρεψαν τα ζωτικά της όργανα προκαλώντας γλωσσική τερατογέννεση)! Ο Παλαμάς, όμως, που ήταν λάτρης τής πραγματικής δημοτικής (με όλα τα στοιχεία της μητέρας της αρχαίας, την γραμματική και την ορθογραφία της) είχε πει: «Χρωστάμε σ’όσους πέρασαν, θα’ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί»! Κι αυτούς που θα δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί θα είναι οι υπεύθυνοι δράστες, συνεργοί και ηθικοί αυτουργοί για το "Κωσταλέξι" της Ελληνικής. Αυτούς, τους οποίους προειδοποιούμε και τώρα με αυτό το μικρό άρθρο!

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές