• 1
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013 20:21

O Αι Βασίλης και η υπερφορολόγηση

Αρθρογράφος

Για μια φορά ακόμα στη χιλιάδων χρόνων ιστορία του ο Ελληνισμός δοκιμάζεται από τη βαριά φορολογία, που επιβάλει κάποιος ξενόφερτος κυβερνήτης ή βάρβαρος κατακτητής, όπως οι εντολείς της σημερινής τρόϊκας.

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά,
κι αρχή νέας φορολογίας
ο Αι Βασίλης έρχεται
μ΄ένα τσουβάλι φόρους.

 

Απάνθρωπη υπερφορολόγηση

Για μια φορά ακόμα στη χιλιάδων χρόνων ιστορία του ο Ελληνισμός δοκιμάζεται από τη βαριά φορολογία, που επιβάλει κάποιος ξενόφερτος κυβερνήτης ή βάρβαρος κατακτητής, όπως οι εντολείς της σημερινής τρόϊκας.

Μια απάνθρωπη φορολογία που οδηγεί στη δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, στο ξεπούλημα έναντι εξευτελιστικού τιμήματος της δημόσιας περιουσίας, στην εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού πληθυσμού, στις φυλακίσεις λόγω χρεών αλλά και στο θάνατό του από την ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνει μια τέτοια αθλιότητα το Ελληνικό έθνος. Δεν είναι η πρώτη φορά που ξένοι παράγοντες μεθοδεύουν την ταπείνωση και την εξολόθρευση του Ελληνισμού μέσα από τις ολοένα και πιο δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας επιβάλουν.

Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν του πολύπαθου Ελληνικού πληθυσμού από τους εκάστοτε κατακτητές του(πρόσφατα στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παλαιότερα με τους Τούρκους, τους Λατίνους Σταυροφόρους κ.λ.π.). Κατακτητές που επεδίωκαν την εξόντωση των Ελλήνων, την εκδίωξή του από την πατρώα γη και τον αποικισμό της περιοχής του από άλλες εθνότητες. Κατακτητές που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πως θα εκμεταλλευτούν τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος, τον φυσικό της πλούτο και το πως θα γεμίσουν τα ταμεία τους αδιαφορώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να ζήσουν οι Έλληνες.

Ο Άγιος Βασίλης και η Βασιλόπιτα

Δεν είναι από την Καισάρεια
απ΄ την Ευρώπη είναι
με εντολές ξεκάθαρες
Έλληνας να μη μείνει


Μια τέτοιου είδους άγρια και εκδικητική υπερφορολόγηση Βυζαντινού Αυτοκράτορα που ήθελε να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία εναντίον των Περσών (361-363 μ.Χ.) για να πληρώσει τους μισθοφόρους του - κυρίως Κέλτες και Γαλάτες - αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει ο Μέγας Βασίλειος της Καισαρείας, μαζεύοντας από τους κατοίκους της επαρχίας του ακόμη και τα προσωπικά τιμαλφή τους.

Το θείο θέλημα όμως ήταν διαφορετικό. Ο Αυτοκράτορας σε μια μάχη σκοτώθηκε και η εκστρατεία τελείωσε άδοξα. Τα χρήματα όμως είχαν μαζευτεί και ο Άγιος Βασίλειος αποφάσισε ένα μέρος του χρηματικού ποσού να το μοιράσει στους αναξιοπαθούντες, ένα άλλο μέρος να δοθεί στο φτωχοκομείο της «Βασιλειάδος» και το υπόλοιπο να επιστραφεί στους κατοίκους.

Για να μοιράσει όμως σωστά τα χρυσαφικά πίσω στον κόσμο και να αποφύγει τις τυχόν παρεξηγήσεις μεταξύ τους, σκέφτηκε να εφαρμόσει ένα λαϊκό έθιμο των εθνικών κατά το οποίο στη διάρκεια των αγροτικών γιορτών μοίραζαν στον κόσμο ψωμί . Στην Ελλάδα στα Κρόνια (εορτή του Θείου Κ(Χ)ρόνου και στους Ρωμαίους στα Στουργάλια έφτιαχναν πίτες και γλυκά στα οποία έβαζαν μέσα ένα νόμισμα και όποιος το έβρισκε ήταν ο τυχερός.

Έτσι είπε να φτιάξουν στρογγυλά ψωμάκια μέσα στα οποία έβαλε από ένα χρυσαφικό και τα μοίρασε στον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε το έθιμο της Βασιλόπιτας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, που υπάρχει μέχρι τις μέρες μας.

Επιστροφή στο σκοτάδι των «Βαρβάρων»

Από την Μέρκελ έρχεται
μα δώρα δεν μας φέρνει
με εντολή της τρόϊκα
φόρους πολλούς θα βάλει

Εάν δεν τους πληρώσετε
το σπίτι θα σας πάρει
κι αν πάλι δεν πληρώνετε
στη φυλακή σας στέλνει

Ο Έλλην δυστυχής
την τρόϊκα υπομένει
και ΄κεινη ευτυχής
μονολογεί και λέγει:

«Σ΄ αυτήν τη χώρα πού ‘ρθαμε
κανείς δεν θ’ απομείνει
όλα θα σας τα πάρουμε
Ελλάδα δεν θα μείνει»

Δυστυχώς ο Έλληνας του 21ου αιώνα ανακαλύπτει ότι τα σκοτεινά χρόνια της δουλείας και της στυγνής εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον «άνθρωπο» δεν είναι μακρινό ιστορικό παρελθόν όπως νομίζαμε μέχρι χθες, αλλά ένα πολύ σκληρό και απάνθρωπο παρόν που προδιαγράφει ένα ακόμη πιο ζοφερό μέλλον.

Ο σημερινός Έλληνας συνειδητοποιεί ότι ο εκπολιτισμός της βάρβαρης Δύσης είναι επιφανειακός και τίποτα δεν έχει αλλάξει από παλιά. Συνεχίζουν να λατρεύουν και να θεοποιούν την ισχύ της ύλης και μόνο ως προς το θεαθήναι έχουν βελτιώσει το εξωτερικό «περιτύλιγμα» της συμπεριφοράς τους. Τους νοιάζει πως θα αρπάξουν τον πλούτο του Ελληνισμού και πως θα μας υποδουλώσουν.

Αυτό δεν έκαναν με τις Σταυροφορίες, αυτό δεν έκαναν στους μετέπειτα χρόνους, αυτό δεν συνεχίζουν να κάνουν με την Κύπρο ; Δεν θέλει πολλή σκέψη για να καταλάβουμε ότι χρησιμοποιούν κάθε σύγχρονο μέσο και όπλο (οικονομία, τεχνολογία), αλλά και κάθε καινούρια ύπουλη τακτική για μας θέσουν σε αιχμαλωσία και να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δουλοπάροικους.

Ο σημερινός Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι τα ελαττώματα της φυλής μας συνεχίζουν να υπάρχουν και έτσι και σήμερα θα βρεθούν «Εφιάλτες, Νενέκοι» και δωσίλογοι που θα συνεργασθούν με αυτούς που μεθοδεύουν την εκμετάλλευση μέχρι τελευταίας ρανίδος του Έλληνα, καθώς και το ξερίζωμα της εθνικής μας ταυτότητος και του πολιτισμού.

Αγνοούν όμως την ιστορία και την απρόσμενη συμπεριφορά του Έλληνα αλλά και τη δύναμη της ψυχής του. Αγνοούν ότι αργά ή γρήγορα η ψευδοκυριαρχία τους, θα είναι ένα σκοτεινό παρελθόν, μια παρένθεση στην ένδοξη και φωτεινή ιστορία της Ελληνικής Φυλής..

Σ΄ αυτό το σπίτι που ΄ρθατε
Πέτρα δεν θα ραγίσει
κι ο νοικοκύρης του σπιτιού
χρόνια πολλά θα ζήσει.

Και του χρόνου! Και εις έτη πολλά!!!

xmas troll

Πηγή: veteranos.gr

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές