• 1
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 11:16

« Ιστορίες (του ΣΚΑΙ) » για αγρίους... στο Προσκήνιο

Αρθρογράφος:

Η νέα εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ιστορίες» ήρθε αναμφισβήτητα  να ταράξει τα νερά της τηλεοπτικής νιρβάνας που ζούμε τους τελευταίους μήνες. Γιατί ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί κάποιος με το ιδεολογικό υπόβαθρο των παρουσιαστών και συντελεστών της, οφείλει να παραδεχτεί ότι μόλις δύο προβολές  της τάραξαν συθέμελα τα νερά της κοινωνικοπολιτικής νηνεμίας και άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό της ατζέντα του δημοσίου διαλόγου.

Οι αποκαλύψεις Στουρνάρα και Βαρουφάκη έριξαν λίγο αλλά αρκετό ισχυρό φως ώστε να … «καεί» και να εξαφανιστεί κάθε έννοια λογικής και ορθολογικότητας στη μορφή διακυβέρνησης  που ασκείται από τους κυβερνώντες αυτής της χώρας, τις πιο οριακές ίσως στιγμές της.

Αυτό που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ωστόσο είναι η ανυπέρβλητη ικανότητα διαπραγμάτευσης, - πρωτοφανής ίσως για τη μονοδιάστατη υπολογιστική  λογική που απορροφά και κατατρώγει  όλους τους υπουργούς οικονομικών- του ΓιάνηΒαρουφάκη, που δίκαια μπορεί να του δοθεί ο τίτλος του πολιτικού «παίκτη» με την ιδιότητα της πολιτικής και της ρητορικής δεινότητας. Μια αναγνωρίσιμη –και στον πιο ανίδεο -πολιτική ικανότητα,  που εάν είχε τύχει μεγαλύτερης υποστήριξης από αυτής την φοβισμένη κυβέρνηση και τους πελαγωμένους αγχωμένους και ανασφαλείς «αριστερούς συνρόφους», τα αποτελέσματα για τη χώρα θα ήταν πολλαπλά και απίστευτα θετικά. Και σίγουρα το πλεόνασμα της κυβερνητικής και εθνικής αξιοπρέπειας θα ήταν πολύ πιο αυξημένο και ισχυρό…

Για το λόγο αυτό το κείμενο που γράφτηκε λίγους μήνες πριν και κατά την πρώτη συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη , κρίνεται περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να επαναδημοσιευτεί, μιας και άλλαξε ριζικά τους όρους και τους κώδικες συνομιλίας με την ελληνική κυβέρνηση ( για να φτάσουμε βέβαια και πάλι στο σημείο να απευθύνεται ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας στον Έλληνα Πρωθυπουργό παρουσία δεκάδων επισήμων, λέγοντάς του : « Είναι η εφαρμογή Ηλίθιε!») Επιβεβαίωση της …Χαμένης(;) Εθνικής Αξιοπρέπειας

Ακολουθεί το κείμενο από το veteranos.gr, όπως δημοσιεύτηκε στις 24.2.2015:

 

Προς  επανάκτηση  της  Εθνικής  μας  αξιοπρέπειας …

soimble varoufakis

Από την στιγμή που αρχίζει να σε σέβεται ο ισχυρότερος αντίπαλος, αρχίζεις να επανακτάς κι εσύ την ισχύ σου.. Κι αυτό συνιστά την αρχή για μια αντίστροφη μέτρηση, την αναστροφή προς την πορεία ανόδου.

Η θεωρία Βαρουφάκη στο «παιχνίδι» της Διαπραγμάτευσης

Μετά από μια εβδομάδα επαφών του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών με αξιωματούχους της Ε.Ε. και ομολόγους του φανερώνεται ολοένα και περισσότερο η – σπάνια για πανεπιστημιακό – πολιτική του ευφυΐα και η διπλωματική του δεινότητα .

Είχαμε αναλύσει και σε προηγούμενο άρθρο (Veteranos « Το Πλασματικό διακύβευμα των Εκλογών») ότι το ζητούμενο για την έξοδο από την ελληνική οικονομική κρίση είναι επαναφορά της πολιτικής.

Κανείς δεν περίμενε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί τόσο γρήγορα, με τόσο δραστικό τρόπο σε μια Ευρώπη όπου τα τελευταία χρόνια έχει επιβληθεί μονοδιάστατα ο νόμος των αδίστακτων , παγκοσμιοποιημένων Αγορών.

Στη συνάντηση Βαρουφάκη- Σόιμπλε και κατά τη κοινή συνέντευξη τύπου κάποια πράγματα έγιναν κάτι περισσότερο από προφανή τουλάχιστον ως προς τη διαφορετική ελληνική στάση:

Η επαναφορά της πολιτικής, Η επαναφορά της διαπραγμάτευσης στο προσκήνιο…Συμφωνούμε – Διαφωνούμε – Συγκρουόμαστε – Συνομιλούμε….

Δεν αποτελεί πια η ελληνική κυβέρνηση , εκτελεστικό όργανο της ηγεμονικής επιβολής των Γερμανών έναντι όλης της Ευρώπης.

Είχαμε φτάσει στο σημείο που ούτε καν « συμφωνούσαμε» κατόπιν μιας αξιοπρεπούς, στοιχειώδους έστω διαβούλευσης…Απλώς εκτελούσαμε. Είχαμε γίνει εκτελεστικό όργανο της γερμανικής διακυβέρνησης . Γι’ αυτό και δεν μας σέβονταν ούτε οι ίδιοι οι εντολοδότες μας.

Ακόμη κι εάν είμαστε σε δυσχερή οικονομική θέση, κερδίσαμε κάτι πολύ ουσιαστικό, πολύ βαθύ σε επίπεδο συμβολισμού και επικοινωνίας, καθοριστικό για την πορεία και την εξέλιξη της περαιτέρω διαπραγμάτευσης : ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ!*Από τον βασικό μας ίσως αντίπαλο στη συγκεκριμένη συγκυρία ως προς τη χάραξη της οικονομικής και πολιτικής γραμμής της Ευρώπης , τη Γερμανία.

Στη χάραξη λοιπόν αυτής της γραμμής συμμετέχουμε πλέον κι εμείς ακόμη κι εάν δεν το έχουμε ακόμη καταλάβει .Ακόμη κι έαν δεν το έχει καταλάβει – ή δεν το έχει αποδεχτεί ούτε η ίδια η Γερμανία.

Γυρίζουμε το παιχνίδι στο επίπεδο των βασικών θέσεων και αρχών της Ευρώπης. Στο επίπεδο της ταυτότητάς της που δεν μπορεί πλέον και δεν γίνεται να είναι μόνο γερμανική.

Επαναφέρουμε το σεβασμό στους θεσμούς και τα όργανα της Ε.Ε., κάτι που η γερμανική ηγεσία και ηγεμονικότητα , είχε «τσαλαπατήσει» με κάθε μέσο και τρόπο. Και το δείγμα γραφής του Γιάνη Βαρουφάκη σε αυτό το επίπεδο είναι πραγματικά ιδιαίτερο .

Το αίτημα όμως για αποκατάσταση της εθνικής μας αξιοπρέπειας ξεπερνά κόμματα, παρατάξεις. Είναι πανεθνικό! Θα γίνει ευρωπαϊκό ! Και οφείλουμε να στηρίζουμε όποιο πρόσωπο προσπαθεί να το εκπληρώσει.

*Κι αυτό ένας ειδικός της Επικοινωνίας, το αντιλαμβάνεται με την πρώτη κιόλας αποκωδικοποίηση, του ύφους και των συμπεριφορικών  αντιδράσεων του κου Σόιμπμλέ κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα Υπουργό

Επιβεβαίωση της …Χαμένης(;) Εθνικής Αξιοπρέπειας

Και η επιβεβαίωση έρχεται πιο ξεκάθαρη από ποτέ όσον αφορά τα έργα και τις ημέρες του Γιάνη Βαρουφάκη  τουλάχιστον όσον αφορά τη μάχη της διαπραγμάτευσης… Γι’ αυτό ακριβώς ακόμη και σήμέρα ο Γιάνης Βρουφάκης είναι το μάυρο πρόβατο όλης της νομιμοφανούς «Ευρώπης» και του εσωτερικού, υποτακτικού και σάπιου πολιτικού συστήματος που κάθε φορά που εμφανίζεται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών , συναγωνίζονται ποιος θα είναι ποιο επιθετικός και καταγγελτικός απέναντι ….Κάτι ως διαπιστευτήρια των υπάκουων μαθητών στο Βερολίνο και στην ηγεμονία της κας Μερκελ…

Δεν ακούμε όμως και δεν πειστεύουμε όλοι στο ίδιο παραμύθι της κατασκευής «Μεσσιών» και «Αντίχριστων»…

Γιατί η αντίστροφη μέτρηση, ο δρόμος προς την επανάκτηση της Εθνικής και Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας ξεκίνησε… Αλλά ήταν μοναχικός και με λίγους ακόλουθους και μπροστάρηδες…

Πυροβολούμε για άλλη μια φορά συνολικά ως σύστημα αυτόν που μάχεται-μόνος – για το αυτονόητοκαι επιβραβεύουμε – και με την ψήφο και με την καθημερινή στάση μας – το ψέμα και τη δειλία, έτσι ώστε να διαιωνίζονται τελικά εις βάρος μας..

Ας επιλέξουμε τώρα και όσο είναι καιρός συντρόφους, συμμαχητές και καθοδηγητές για τη μεγάλη μάχη που έρχεται και είναι πλέον αναπόφευκτη..

Πηγή: veteranos.gr

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές