• 1
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 11:32

Προκλήσεις και παγίδες από την «φίλη» Τουρκία

Αρθρογράφος
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ.Τσαβούσογλου με τους μουφτήδες που αναγνωρίζει η Άγκυρα Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ.Τσαβούσογλου με τους μουφτήδες που αναγνωρίζει η Άγκυρα

 

Μας φτύνουν και λέμε ότι ψιλοβρέχει. Μας ταπεινώνουν μέσα στο σπίτι μας και εμείς χαμογελούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αυτό δυστυχώς έκανε και στην τελευταία επίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών κ.Τσαβούσογλου...

Είχε προηγηθεί η κατάθεση στις 15 Φεβρουαρίου, ενός κειμένου 17 σημείων στο ΝΑΤΟ, από επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας Ethem Buyukisik, όπου γίνεται προσπάθεια για εδραίωση των τουρκικών αξιώσεων. Την αμφισβήτηση στον τομέα έρευνας και διάσωσης της Ελλάδος, στο FIR Αθηνών, των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στα Δωδεκάνησα, αλλά και στα νησιά μας που βρίσκονται μετά τον 25ο Μεσημβρινό. Δηλαδή το μεγάλο ποθούμενο τους το μοίρασμα του Αιγαίου.

Αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας μέσα στο σπίτι μας!

tsavousoglou
Η κοινή συνέντευξη του Τούρκου ΥΠΕΞ κ.Τσαβούσογλου με τον Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά


Πριν λίγες μέρες ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και σε κοινή συνέντευξη με τον Έλληνα ΥΠΕΞ κ.Νίκο Κοτζιά δεν δίστασε να πει, ότι δεν έχει σημασία σε ποιον ανήκει ένα νησί όταν πρόκειται να δοθεί βοήθεια για ανθρωπιστικούς λόγους!

«Ποιο είναι το δικό σου νησί; ποιο είναι το δικό μου νησί; δεν θέτουμε τέτοια θέματα όταν πρόκειται για θέματα διάσωσης εκεί δεν θέτουμε τέτοια θέματα και νομίζω ότι πρέπει πολύ καλά να ξεχωρίσουμε την ανθρώπινη από την πολιτική διάσταση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε.»

Δηλαδή υπερασπίστηκε τις Τουρκικές αξιώσεις συγκυριαρχία του Αιγαίου, αρχίζοντας από τον τομέα «έρευνας και διάσωσης» που ήταν η αιτία για τα γεγονότα στα Ίμια το 1996 και όπως δήλωσε αυτές είναι απλά «νομικές διαφορές» που μπορεί να επιλυθούν! Και δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτή την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

 

Συναντήσεις με νόημα

Ο τούρκος ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu δεν παρέλειψε ως ένδειξη «καλής φιλικής σχέσης» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας να συναντηθεί με τους ψευδομουφτήδες της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και της Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, αλλά και τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές Α. Ζεϊμπεκ, Α. Καραγιουσούφ, Μ. Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ) και τον Ιλχάν Αχμέτ (ΠΟΤΑΜΙ).

Δεν παρέλειψε μάλιστα αμέσως μετά, να πραγματοποίηση κοινή συνάντηση με αυτούς τους βουλευτές μαζί με τον Τούρκο πρέσβη Κερίμ Ουράς στην Αθήνα και τον πρόξενο της Κομοτηνής προκειμένου να «ανταλλάξουν απόψεις».

tsavousoglou

Η συνάντηση με τους μουσουλμάνους βουλευτές. Οι τρείς ανήκουν στο κυβερνόν κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που με την παρουσία τους εξασφαλίζουν στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την πλειοψηφία των 153 εδρών.

 

Η παγίδα της Σμύρνης

Την στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και να μεθοδεύει την επίτευξη των επεκτατικών της σχεδίων, παραβιάζοντας συστηματικά τον εναέριο χώρο της πατρίδος μας, απειλώντας με «casus belli» εάν εφαρμόσουμε τα δικαιώματα μας με το Διεθνές Θαλάσσιο Δίκαιο, αμφισβητώντας την εθνική μας κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου, διατηρώντας στρατό κατοχής στη Κύπρο και σήμερα εσκεμμένα πλημυρίζει την Ελλάδα με πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, εμείς δεν αντιδρούμε. Δεχόμαστε να πραγματοποιήσουμε κοινά οικονομικά σχέδια που στην πραγματικότητα απορροφούν τον Ελληνισμό και μετατρέπουν το κράτος μας σε Τουρκικό δορυφόρο.

Μετά τις δεδηλωμένες (πριν λίγες μέρες) προθέσεις του τούρκου ΥΠΕΞ κ.Τσαβούσογλου στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ.Τσίπρας ετοιμάζεται να πάει στη Σμύρνη την Τρίτη 8 Μαρτίου στο προγραμματισμένο 4ο Ανώτατο Συμβουλίο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας!

Τα θέματα που θα κουβεντιαστούν καθορίστηκαν στην συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ Ελλάδος και Τουρκίας και είναι :

Η σιδηροδρομική σύνδεση με γρήγορο τρένο από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη για την διευκόλυνση της μεταφοράς προσώπων και εμπορευμάτων, την ακτοπλοϊκή διασύνδεσης της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη για τον ίδιο λόγο, την ανάπτυξη του τουρισμού (δηλαδή η εκμετάλευση των Ελληνικών νησιών από τους Τούρκους), συνεργασία στον τομέα της μεταποίησης (που η Τουρκία έχει πολύ χαμηλά μεροκάματα και παράγει όταν έχουν κλείσει οι Ελληνικές βιοτεχνίες), την κατασκευή ενεργειακών αγωγών TAP και ΤΑΝΑΡ, την μεταφορά των ενεργειακών κοιτασμάτων που θα εκμεταλλευτεί η Κύπρος και το Ισραήλ μέσω Τουρκίας, καθώς και την επίλυση του Κυπριακού.

Δηλαδή ότι συμφέρει την Τουρκία για να προωθήσει τα οικονομικά της συμφέροντα αιχμαλωτίζοντας την Ελλάδα και την Κύπρο. Θα πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός να κάνει συμφωνίες πάνω σε καίρια θέματα την στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε τρομερά αδύναμη θέση λόγο της οικονομικής κρίσης πιεζόμενος ασύστολα από τους δανειστές-κατακτητές, ενώ οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές μουσουλμανικού πληθυσμού που κατευθύνει εντέχνως η Τουρκία μετατρέπουν την πατρίδα μας σε τεράστιο «hot spot».

Θα κάνουμε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία τη στιγμή που ζορισμένη από τις εξελίξεις στη φλεγόμενη Συρία και από τον φόβο δημιουργίας κουρδικού κράτους αναζητά ανταλλάγματα από τις Μεγάλες Δυνάμεις της Δύσης!

Το ποιος θα βγει κερδισμένος από αυτή την συνδιάσκεψη είναι προφανές.

Γιατί ο πρωθυπουργός δέχεται να πάει με επιτελείο αντί να βρει μια πρόφαση να την αναβάλει;

Γιατί θέλει να ταπεινωθεί πιθανόν και ο ίδιος;

Δεν αντιλαμβάνεται την τουρκική παγίδα και την ανάφλεξη στην όλη περιοχή;

 

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές