• 1
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 12:25

Πολυδιάσπαση δυνάμεων Εθνικής Ανατροπής σε επικίνδυνους καιρούς

Αρθρογράφος Δ.Β. Σακελλαρίου

Eίναι ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς το πόσα κόμματα και σχηματισμοί εμφανίζονται στο πολιτικό προσκήνιο τώρα τελευταία ολοένα και συχνότερα. Το ζήτημα είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις και οι ιδεολογικές συνιστώσες παλαιότερων κομματικών σχηματισμών αυτονομούνται και παρατηρείται ένας κατακερματισμός ιδεολογιών και παρατάξεων ώστε όταν έρθει η ώρα της κάλπης, ο πολίτης θα αδυνατεί να καταλάβει ποιος λέει τι και ποια είναι τα διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά του ενός από τον άλλον. Θα φθάσουμε στο σημείο λοιπόν να χρειαζόμαστε εγχειρίδιο προεκλογικής καθοδήγησης για να αποφύγουμε το ολέθριο μονοπάτι της αποχής και του ότι «όλοι ίδιοι είναι»…

Το φαινόμενο αυτό ωστόσο είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τον ίδιο τον τόπο. Απουσία ισχυρού ηγέτη από οποιονδήποτε χώρο, ικανού να ενοποιήσει και να συσπειρώσει όλες τις υγιείς πολιτικοκοινωνικές δυνάμεις και προσωπικότητες σε ένα ισχυρό, εθνικό και κοινωνικό πρόταγμα, που θα ξεπερνά μικροκομματικές και ιδεολογικές διαφορές , πολίτες και πολιτευτές θα βρίσκονται συνεχώς «χαμένοι στη μετάφραση» , χωρίς όραμα και προσανατολισμό για έξοδο της Ελλάδας από τον μονόδρομο στον οποίο έχει ενταχθεί δια της βίας και του ψέματος, οδηγούμενη νομοτελειακά στην καταστροφή.

Και το πρόταγμα αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο πέρα από την επιβίωση του Έθνους και της εδαφικής ακεραιότητάς του από κάθε είδους κίνδυνο και μορφή επιβολής.

Αυτό που έχει σημασία αυτήν τη στιγμή είναι ποιος είναι αποφασισμένος να καταργήσει – ή να περιορίσει- το εγώ , τα θέλω και τις φιλοδοξίες του υπέρ της συνολικής επιβίωσης και της επανάκαμψης αυτού που λέμε Πατρίδα και Έθνος – στα στοιχειώδη τουλάχιστον δεδομένα και χαρακτηριστικά αυτών των εννοιών..

Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε απολύτως με την περιορισμένη – και προσωρινή - μισθολογική αποκατάσταση του ενός κλάδου ή του άλλου. ‘Όταν το πλοίο θα βυθιστεί – και δεν είμαστε καθόλου μακριά από μια τέτοια κατάσταση που δεν αφορά δυστυχώς μόνο την οικονομία- η δίνη θα συμπαρασύρει όλους όσους συγκροτούν ό,τι έχει απομείνει από αυτό που ονομάζεται ελληνικός λαός…έχοντες και μη έχοντες, δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, ακραίους και αναρχικούς…

Η δύναμη μας ως λαός και ως έθνος θα εκδηλωθεί μόνο εάν καταλάβει ο καθένας την απεριόριστη δύναμη και δυνατότητες που έχει ως πολίτης.

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές