• 1

cyprus ligo prin tin teliki epi8esi

Το «μήλον της Έριδος» της Ανατολικής Μεσογείου

Η Ελληνική πατρογονική γη λόγω της σημαντικής γεωστρατηγικής της θέσης στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί εδώ και αιώνες το «μήλον της Έριδος» για τις Μεγάλες Δυνάμεις της κάθε εποχής. Ήθελαν να έχουν τον τόπο μας και τους κατοίκους του, κάτω από την επιρροή τους και δε δίστασαν πολλές φορές να το επιχειρήσουν με τη βίαιη δια των όπλων κατάκτηση του.

Ο Έλληνας για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερος στην πατρογονική του γη αναγκάστηκε να δώσει αλλεπάλληλες μάχες, να χύσει ποτάμια αίμα και να γράψει χρυσές σελίδες ηρωισμού στην ιστορία της ανθρωπότητος.  

Οι ξένο βάρβαροι λαοί δεν ενδιαφέρονται για ηθική και δίκαιο. Γι΄ αυτούς είναι έννοιες που τις επικαλούνται μόνο όταν πρόκειται να τις εκμεταλλευτούν προκειμένου να υποστηρίξουν τα δικά τους συμφέροντα. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει στην πραγματικότητα είναι η προώθηση της δικής τους ισχύος και των δικών τους υλικών συμφερόντων.

Ο Ελληνισμός έχει υποφέρει και σφαγιασθεί πολλές φορές από ξένους λαούς, δηλωμένους εχθρούς και κατακτητές, αλλά και από δήθεν φίλους και συμμάχους που τη δεδομένη κρίσιμη στιγμή μας ξεπουλούν σε τιμή ευκαιρίας δημιουργώντας μεγάλες συμφορές στο Ελληνικό γένος.

Αυτά συνέβαιναν μέχρι σήμερα μόνο για τον έλεγχο της γεωστρατηγικής θέσης της πατρίδος μας. Σήμερα που οι ενδείξεις για ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων υδρογονανθράκων (πετρελαίου, φυσικού αερίου) αρχίζουν να γίνονται γεγονός, ξεκινά μια νέα εισβολή για την κατάκτηση και την υποταγή του Ελληνισμού προκειμένου κάποιοι σύγχρονοι άρπαγες να λεηλατήσουν τους Ελληνικούς θησαυρούς.

Ξένες χώρες που δεν κατέχουν γεωστρατηγική θέση, έχουν υποστεί αιματοχυσίες και εθνικούς διαμελισμούς μόνο και μόνο γιατί είχαν πετρέλαιο (Νιγηρία, Σουδάν, Λιβύη κ.α.). Σκεφτείτε τι έχει να γίνει στον τόπο μας, τώρα που εμείς συνδυάζουμε και τα δύο ποθητά λάφυρα των σύγχρονων κατακτητών, ενώ κάποιοι φρόντισαν αυτήν ακριβώς τη στιγμή να βρισκόμαστε σε πολύ αδύναμη θέση.

Ο Νέος «Οικονομικός Αττίλας»

Η τελευταία προσπάθεια κατάκτησης του Ελληνισμού με τις εξελιγμένες τακτικές και μεθόδους, ξεκίνησε μεταπολεμικά από την Κύπρο. Όταν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Αγγλία θα έπρεπε - ως εκπλήρωση των υποσχέσεων της στη διάρκεια του πολέμου - να αποχωρήσει από την Κύπρο και το νησί να ενωθεί με τον υπόλοιπο Ελληνισμό, τότε οι Βρετανοί άρχισαν κάθε είδους μεθοδεύσεις για να μην πραγματοποιηθεί.

Ένας ισχυρός Ελληνισμός στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με τη μεγάλη γεωστρατηγική σημασίας της, θα άλλαζε τις ισορροπίες και θα καθιστούσε δυσκολότερο τον έλεγχο από ξένα συμφέροντα. Υποκίνησαν τους Τούρκους να εγείρουν αξιώσεις και δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με τους μόνιμους εχθρούς του Ελληνισμού. Έτσι υπονομεύτηκε η απελευθέρωση της Κύπρου και η ένωση με την Ελλάδα και δημιουργήθηκε το πογκρόμ του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη, τον Σεπτέμβριο του 1955.

cyprus ligo prin tin teliki epi8esi

Ο Ελληνισμός αντιστάθηκε. Οι Έλληνες της Κύπρου ξεκίνησαν ένοπλο αγώνα με την ΕΟΚΑ, υπό την αρχηγεία του Γρίβα Διγενή. Ο αιματηρός αγώνας ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 1955, για να καταλήξει με την ανακήρυξη της Κύπρου ως ανεξάρτητου κράτους το 1960.  

Η Κύπρος όμως δεν ενώθηκε με τη μητέρα Ελλάδα. Οι επιβαλλόμενες «περίεργες» δεσμεύσεις για τη λειτουργία του νέου Κυπριακού κράτους προκαθόριζαν νέες συμφορές. Έτσι δημιουργήθηκαν συνθήκες που ήταν δεδομένο ότι θα προξενούσαν νέες εθνικές τραγωδίες. Μία Τουρκική εισβολή ήταν πλέον θέμα χρόνου και μπορεί να αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή το 1964, αλλά πραγματοποιήθηκε το 1974, λίγο μετά την ανεύρεση των πετρελαίων στο Βόρειο Αιγαίο στον Πρίνο.

Μπορεί οι Τούρκοι να άρπαξαν με τις ευλογίες των συμμάχων μας σχεδόν το 40% του νησιού, στο οποίο βρίσκεται και το πιο εύφορο έδαφος του αλλά οι Ελληνοκύπριοι μπόρεσαν να δημιουργήσουν ανάπτυξη. Εκμεταλλεύτηκαν τη γεωγραφική θέση της Κύπρου, έδωσαν βάρος στην παροχή υπηρεσιών και έκαναν το νησί διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο. Πραγματοποίησαν ένα οικονομικό θαύμα που ενόχλησε πολλούς. Γιατί μια δυνατή και δυναμική Κύπρος ήταν εμπόδιο στα σχέδια και τα συμφέροντα των ξένων.

Έτσι σήμερα με διάφορα προσχήματα, τα ξένα συμφέροντα των υποτιθεμένων φίλων και συμμάχων, οργάνωσαν έναν «Οικονομικό Αττίλα», που δημιουργεί χειρότερες και πιο επώδυνες συνθήκες υποταγής και υποτέλειας από αυτές του «Αττίλα του ‘74». Ο Ελληνισμός της Κύπρου κινδυνεύει να γίνει αιχμάλωτος και έρμαιο των ξένων συμφερόντων, για πολλές δεκαετίες με άγνωστη κατάληξη. Είναι μια δραματική εξέλιξη, που ασφαλώς θα έχει και επίδραση στο μητροπολιτικό Ελληνισμό του κράτους των Αθηνών.

 

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις και η επίθεση
 

Η υπονόμευση της κρατικής ισχύος του Ελληνισμού ωστόσο δεν αρκεί για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς των ξένων σκοτεινών συμφερόντων που πρέπει να σπάσουν το πιο ισχυρό όπλο του Ελληνισμού. Να σπάσουν τη ραχοκοκαλιά του. Δηλαδή το πιστεύω του για την εθνική του ταυτότητα και το αίσθημα της κοινωνικής του συνοχής.

Η σύγχρονη επίθεση για τον αφελληνισμό του γένους των Ελλήνων ξεκίνησε από την Κύπρο, στην αρχή της δεκαετίας του 1960, με τις Μεγάλες Δυνάμεις να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ελληνισμός της Κύπρου είναι ένα άλλο έθνος, γιατί έτσι εξυπηρετούνταν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Αυτή η μεγάλη επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου ξεκίνησε με τον Ελληνισμό της Κύπρου (το αβύθιστο αεροπλανοφόρο της Αν. Μεσογείου) για να συνεχιστεί μερικά χρόνια αργότερα και στον κύριο κορμό του έθνους, το Ελληνικό κράτος.

Είναι κάτι που θα αντιληφθούμε πλήρως και ξεκάθαρα στις μέρες μας, με τις συστηματικές και καθόλου τυχαίες προσπάθειες διαστρέβλωσης της ιστορίας  μας και με τις διάφορες μεθοδευμένες κινήσεις, για να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα. Και επειδή αυτά δεν αρκούν δημιουργούν εντέχνως στοχευμένες οικονομικές κρίσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο ώστε να χαθεί η κοινωνική συνοχή και να γίνουμε ευάλωτοι και ατομιστές στα πλαίσια των προσωπικών προσπαθειών επιβίωσης.

Μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στο να μετατραπεί ο Ελληνικός χώρος σε ένα πολυεθνικό τόπο, με κατοίκους χωρίς εθνική συνείδηση, γιατί έτσι βολεύει στις τις Μεγάλες Δυνάμεις και τα διεθνή συμφέροντα. Για την επιτυχία των άνομων σκοπών τους δε διστάζουν προ ουδενός και φυσικά ούτε και στο να χρησιμοποιήσουν την ψυχολογική τρομοκρατία και τη φυσική βία.

Γ΄ φάση της Επίθεσης

Άλλωστε το σχέδιο των σύγχρονων, επίδοξων κατακτητών του Ελληνισμού περιλαμβάνει τρεις φάσεις.

α) Ψυχολογικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας (σε εθνική ταυτότητα, ομοψυχία, ηθικό και κοινωνικές αξίες.)

β) Οικονομική αποδυνάμωση και εξαθλίωση, ώστε την κρίσιμη στιγμή να μην υπάρχουν ισχυρές άμυνες και δυνατότητες αντίδρασης, ενώ η χώρα γίνεται αιχμάλωτη με νομότυπο τρόπο μέσα από τις συμβάσεις των δανειστών

γ) Χρήση βίας και ακρωτηριασμού του αδύναμου πλέον Ελληνισμού.(Στρατιωτικές επιχειρήσεις)

Οι κρίσιμες στιγμές για την ενεργοποίηση της τρίτης φάσης πλησιάζουν. Ας προετοιμαστούμε και ας φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας που είναι το λαμπρότερο παράδειγμα πολιτισμού αλλά και ηρωισμού στην ανθρώπινη ιστορία.

cyprus ligo prin tin teliki epi8esi

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές