pshfizoume gia thn makedonia

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Ομογένεια έρχεται να δώσει τις λύσεις και τις απαντήσεις σε προβλήματα και εθνικά ζητήματα που κακοφορμίζουν εντός της ελληνικής επικράτειας από ένα παρασιτικό κράτος που υποτίθεται προφυλάσσει και διαχειρίζεται τα εθνικά συμφέροντα...

Και ενώ πολλοί νόμιζαν ότι το ζήτημα της κλοπής του ονόματος της Μακεδονίας θα …λυθεί από μόνο του ή θα ξεχαστεί από τις καρδιές και τον νου των Ελλήνων, τα πράγματα φαίνεται ότι δεν εξελίσσονται έτσι και ειδικά για την Ομογένεια. Όλοι γνωρίζουμε ότι για τους περισσότερους Έλληνες Ομογενείς, οι δεσμοί αίματος και συναισθηματικής σύνδεσης με την Πατρίδα και την Ιστορία της είναι πολύ πιο έντονοι και ισχυροί …Η Ελλάδα δεν είναι δεδομένη για εκείνους… Είναι μια καθημερινή αναζήτηση προς μια ιδεατή εικόνα, που τους επανακαθορίζει την πραγματική τους ταυτότητα και ύπαρξή τους, μέσα στο χάος των πολυπολιτισμικών μεγαλουπόλεων… Η Ελλάδα είναι μια διαρκής επιστροφή στον πραγματικό τους εαυτό και γι’ αυτό δεν είναι τόσο εύκολο για τους Ομογενείς να αποχρωματίσουν τις… κόκκινες γραμμές τους σε εθνικά ζητήματα όπως πολλοί από τους εντός των τειχών Έλληνες.

Να θυμηθούμε πόσο εφικτό θα ήταν το βέτο που έθεσε η Ελλάδα στο Βουκουρέστι χωρίς την ισχυρή παρουσία και οργανωμένη παρουσία της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, πουπαρουσίασε τελευταία στιγμή τις αλυτρωτικές βλέψεις του κρατιδίου, - με φωτογραφία του Γκρουέφσκι να καταθέτει στεφάνι σε μνημείο που δείχνει τα Σκόπια μέχρι τη Θεσσαλονίκη-, στους εταίρους μας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το 2008, αλλάζοντας με αυτό τον τρόπο τη στάση πολλών συνομιλητών υπέρ της Ελλάδος.

Έτσι και τώρα λοιπόν η Ελληνική Ομογένεια είναι παρούσα και προστάτιδα των ξεχασμένων ελληνικών δικαίων μπροστά σε μια παρασκηνιακή «επίλυση» του ονόματος των Σκοπίων που επιδιώκεται, προκειμένου να κατοχυρωθεί η κλοπή του ονόματος και της πολιτισμικής ταυτότητας της Μακεδονίας.

Η «Παμμακεδονική Ένωση» ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας εγκαίρως τα σχέδια και τις βλέψεις της πρώην Γιουγκοσλαβίας – ακόμη και όταν πολλοί εντός της χώρας εσκεμμένα κώφευαν - με μια μακροχρόνια καταγεγραμμένη μαχητικότητα στο ζήτημα της προάσπισης του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας επιχειρεί να ανατρέψει σχέδια και αποφάσεις των ισχυρών για να δοθεί και να τεμαχιστεί η ιστορία και η τεράστια πολιτισμική κληρονομιά του έθνους μας. Προσπάθειες για να μεταβιβαστεί αυτός ο ασύλληπτος πλούτος του ανθρώπινου πνεύματος σε νεοπαγή κρατίδια, με ταυτότητες καρικατούρες, που έχουν κατασκευαστεί με μοναδικό στόχο και αιτία ύπαρξης την εξυπηρέτηση συμφερόντων σύγχρονων υπερδυνάμεων.

Με την προαιώνια ελληνική στάση και αντίληψη ζωής του ότι ποτέ δεν καταθέτουμε τα όπλα ακόμα και όταν όλα στρέφονται εναντίον μας, η «Παμμακεδονική Ένωση» ΗΠΑ παλεύει να ανατρέψει την προσωρινή απόφαση για αναγνώριση των Σκοπίων από τις ΗΠΑ ως «Μακεδονία», το 2004.

Για το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες μια παγκόσμια εκστρατεία με συλλογή υπογραφών ( petition) με σκοπό την κατάθεση υπομνήματος για την ανάκληση της προσωρινής απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης, που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει στην εξέλιξη του Μακεδονικού.

Δεν χρειάζεται επίσης να επιχειρηματολογήσουμε ιδιαίτερα για το αυτονόητο… Όποιος νιώθει έστω και λίγο ακόμη Έλληνας… όποιος θέλει να διαφυλαχθεί ότι έχει απομείνει ακόμη όρθιο , η πνευματική περιουσία και κληρονομιά αυτού του τόπου, οφείλει να δώσει με κάθε τρόπο το «παρών» σε αυτή τη μάχη...Δεν ψηφίζουμε μόνο… Κινητοποιούμε, διαδίδουμε, ξαναφέρνουμε το θέμα στην επικαιρότητα ειδικά σε μια περίοδο που η αμερικανική πλευρά παρουσιάζει μια ευρύτερη στάση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων…

Δεν είναι όλα οικονομία…Η οικονομία είναι παράμετρος της πολιτικής και της ψυχολογίας ενός έθνους. Και αυτό ισχύει για τους Έλληνες περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό.
«Αυτό δεν είναι το Όνομά σου!»

Ήδη πάντως γύρω από αυτήν την κίνηση , που υποστηρίζεται και από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, συσπειρώνονται ολοένα και περισσότερες ομογενειακές οργανώσεις και Έλληνοαμερικανούς Γερουσιαστές όπως ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αιλαντ Λου Ραπτάκης, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης, μέλος του μέλους του «Congressional Caucuson HellenicIssues», το οποίο και ίδρυσε ο πατέρας του αλλά και πολλοί άλλοι έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσουν αρκετές χιλιάδες υπογραφές που πρέπει να γίνουν όσο το δυνατό περισσότερες.

Ο αριθμός των υπογραφών δεν μπορεί να τεκμηριώσει το δίκαιο και την αλήθεια αλλά την αποφασιστικότητά μας για το πόσο σοβαρό είναι αυτό το ζήτημα για τους Έλληνες και ότι δεν πρόκειται να το αφήσουμε να ξεχαστεί από οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη συγκυρία.

Η ιστορία των Ελλήνων κουβαλά φορτίο μεγατόνων και δεν μπορεί να ξαναγραφεί ως πρότζεκτ γεωπολιτικών στοχεύσεων κάποιων… σύγχρονων κρατών με λίγες δεκαετίες ύπαρξης και αντίληψης περί του κόσμου..

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα Μακεδονία..!

Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο!

Υπογράφουμε όλοι εδώ και καλούμε κάθε Έλληνα να κάνει το ίδιο :