• 1

i ellada pou epimenei

Κι όμως υπάρχει ακόμη η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα που αντιστέκεται στη μετριότητα και την παραίτηση… Η Ελλάδα της κορυφής και της διάκρισης. Της επίτευξης του ιδανικού, χωρίς τυμπανοκρουσίες και ναρκισσιστικές δηλώσεις...

Αυτή η Ελλάδα που για να δείξει τη δύναμη και τη δυναμική της πρέπει να δραπετεύσει μακριά από το ελληνικό κράτος και τις αρνητικές συνήθειες και νοοτροπίες της ελληνικής κοινωνίας που έχει μάθει στο «λάθος» ως υποχρεωτική προυπόθεση επιβίωσης…

Υπάρχει όμως - ακόμα και μακριά - και είναι ζωντανή αυτή η Ελλάδα που μας κάνει ακόμη περήφανους, που αλλάζει το όριο και το μέτρο του τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε …Που μας κάνει να ξαναζωντανεύουμε την ύπαρξη του οράματος στο μυαλό και την ψυχή μας, να επαναφέρουμε το ιδανικό και το άπιαστο και να το κάνουμε πράξη…

Γιατί έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην πορεία μας ότι το μπορούμε… Είτε ατομικά είτε ως συλλογικότητες… Αρκεί να το πιστέψουμε… Αυτό και μόνο αυτό είναι η προυπόθεση της επίτευξης του ονείρου και του ανέφικτου από τον Έλληνα.

Ο διακεκριμένος σε παγκόσμιο επίπεδο επιστήμονας, κορυφαίος εξερευνητής του Διαστήματος και ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής βραβεύτηκε με την ανώτατη διάκριση για την Επιστήμη στις ΗΠΑ σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου στο Ames Research Center στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Το βραβείο αποτελεί την πιο υψηλή αναγνώριση της προσφοράς και της αφοσίωσης στην έρευνα στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής, ο Ralph Semmel χαρακτήρισε τον κο Κριμιζή ως «πρωτοπόρο οραματιστή και ηγέτη στην επιστήμη, του οποίου οι καινοτομίες στην εξερεύνηση του Διαστήματος υπήρξαν οι βάσεις για τα διαστημικά προγράμματα της NASA …Η επί δεκαετίες συνεισφορά του στην Επιστήμη του Διαστήματος έχουν επεκτείνει σημαντικά τη γνώση για το ηλιακό σύστημα και το σύμπαν» ενώ ο James Green, διευθυντής του Planetary Science Division στην έδρα της NASA εξέφρασε σε συγκινητικό σχεδόν ύφος τα ακόλουθα:

«Όταν σκέφτομαι την εξ’ ολοκλήρου εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος, υπάρχει πραγματικά μόνο ένα όνομα που μου έρχεται στο μυαλό, και αυτό είναι του Καθηγητή Τομ Κριμιζή. Του αξίζει δίκαια αυτό το βραβείο για τη συνολική προσφορά του στην πρόοδο της ΝΑΣΑ ….»

Καθόλου άσχημα για έναν Έλληνα γιο μετανάστη που αποφοιτώντας από το Γυμνάσιο Αρρένων στον Βροντάδο της Χίου, ξεκίνησε για να κατακτήσει το αμερικανικό όνειρο καταλήγοντας στην κατάκτηση της κορυφής στην εξερεύνηση του σύμπαντος….

Στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε πρόσφατα είχε αναφέρει για την κατάσταση της χώρας μας:

«Χάσαμε το ήθος μας και εξαλείφθηκε η αξιοκρατία και αυτό οδηγεί σε διαφθορά. Δεν τιμωρείται κανείς ή σχεδόν κανείς»

«Οι νέοι έφυγαν γιατί απελπίστηκαν. Η αριστεία έγινε ρετσινιά, όραμα δεν υπάρχει, σχέδιο δεν υπάρχει αλλά δεν υπάρχει ούτε και αντικειμενικός σκοπός για το που θέλουμε να πάμε»
 
«Το χειρότερο από όλα είναι πως δεν βλέπω και ηγετική δύναμη να μπορεί να δημιουργήσει αυτό το όραμα»

Κι όμως γεννιούνται ακόμη Έλληνες! Με όλη τη σημασία της λέξεως και αυτό συνιστά την πραγματική ελπίδα για την επαναδημιουργία συλλογικών εθνικών οραμάτων, ανώτερων επιδιώξεων και επανάκτησης της Κορυφής.

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές