• 1

spyrou

Ο Κρις Σπύρου είναι ένα από τα λαμπρότερα παραδείγματα του αυτοδημιούργητου Έλληνα του εξωτερικού και επάξιος εκπρόσωπος μιας από τις δυναμικότερες γενιές του Ελληνισμού που με τη δράση και την προσωπικότητά τους σήκωσαν την Πατρίδα ψηλότερα ενώ συνέβαλαν στη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων όταν σε δύσκολες στιγμές για το τόπο οι … λαοφιλείς « εκπρόσωποι» των Ελλήνων σφύριζαν κλέφτικα!

Κρις Σπύρου. Μια πραγματική ηγετική μορφή αλλά και ρεαλιστικό παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει ο Έλληνας όταν ενεργοποιήσει τα χαρίσματα της φυλής. Την ισχυρή θέληση, την ευφυΐα και την απεριόριστη δύναμη της ψυχής που μεταμορφώνει τα αδύνατα σε δυνατά.

Ξεκινώντας κυριολεκτικά από το τίποτα αυτός ο σπουδαίος Έλληνας, χωρίς κανένα υλικό εφόδιο, γνωστό ή μεσάζοντα στον κρατικό μηχανισμό, διέγραψε μια λαμπρή πολιτική καριέρα, ακολούθησε σημαντική ακαδημαϊκή πορεία και κατάφερε να έχει με το κύρος και την εν γένει προσωπικότητά του, τόση επιρροή στην αμερικανική ηγεσία ώστε να μπορεί να ανατρέπει αποφάσεις που ήταν εναντίον των συμφερόντων της γενέτειράς του αλλά και να ενεργοποιεί αυτονόητες κινήσεις και δράσεις που έπρεπε να είχαν γίνει ήδη από το ίδιο το ελληνικό κράτος. Όπως η λειτουργία της Αγιά Σοφιάς ως Χριστιανικός Ορθόδοξος Λατρευτικός Χώρος όπως ακριβώς δημιουργήθηκε για να είναι,η διαφύλαξη της μακεδονικής ταυτότητας και ιστορίας και το μπλοκάρισμα των Σκοπιανών ως ψευδοεθνική μειονότητα, με δεκάδες επιστολές και παρεμβάσεις σε διεθνή όργανα για την προάσπιση των ελληνικών δικαίων…. αλλά και με μια στάση που δεν περιορίζεται μόνο σε αμυντικά χαρακτηριστικά ως προς τη εθνική στρατηγική, όπως ακολουθείται από την εντός των τειχών διακυβέρνηση…

Βήματα Ζωής

spyrou

Ο Χρήστος Σπύρου γεννήθηκε στην Πορτή της Καρδίτσας το 1942 στα δύσκολα χρόνια της ιταλογερμανικής κατοχής. Οι οριακές καταστάσεις, οι δυσκολίες και οι ευθύνες που ανέλαβε από παιδί οδήγησαν σε μια πρώιμη ενηλικίωση καθώς στην ηλικία μόλις των 12 ετών έπρεπε να φροντίζει τη γιαγιά του και τα δύο μικρότερα αδέρφια του καθώς οι γονείς τους με το μεγαλύτερο αδερφό του είχαν φύγει για την Αμερική μέχρι να συγκεντρωθούν τα ναύλα για τον ίδιο.

Όταν φτάνει τελικά στην Αμερική στην ηλικία των 13 ετών ξεκινά ο δύσκολος δρόμος της κατάκτησης του αμερικανικού ονείρου. Το πρωί σχολείο, το απόγευμα λαντσέρης σε ρεστοράν, και τα Σάββατα λούστρος. Ακολούθησε η σκληρή δουλειά σε εργοστάσιο παπουτσιών όπου και θα έχει και την πρώτη επαφή με τα πολιτικά δρώμενα εντασσόμενος στον συνδικαλισμό ενώ εκλέχθηκε μέσα σε λίγο χρόνο εκπρόσωπος των εργατών.

Η σκληρή εργασία στο εργοστάσιο παπουτσιών θα οδηγήσουν σε υπερκόπωση στην ηλικία των 20 ετών.Αυτό θα είναι και η αίτια να σταματήσει και να επιστρέψει στο Λύκειο για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του.

Από το σημείο αυτό ξεκινά μια σπουδαία ακαδημαϊκή διαδρομής στην Πολιτική Επιστήμη και στην Πολιτική Στρατηγική σε μεταπτυχιακό επίπεδο από το Saint Anselm College, στο Νιου Χαμσάιρ, και στο Goddart College, στο Βερμόντ αντίστοιχα.

Όλα αυτά βέβαια είναι μόνο ένας σταθμός για την πρωτόγνωρα επιτυχημένη πολιτική σταδιοδρομία για Έλληνα του εξωτερικού που θα φτάσει στο υψηλότερο αξίωμα που έχει κατακτηθεί ποτέ από Έλληνα μη γεννημένο στην Αμερική.

1961. Η χρονιά που γίνεται αμερικανός πολίτης και γράφεται αμέσως μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Πρόεδρος Nixon θα τον διορίσει το 1969 Σύμβουλο Επιτροπής Λευκού Οίκου.

Το 1970 θα εκλεγεί βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας του New Hampshire. Για δέκα συνεχή έτη από το 1974 έως το1984 θα εκλέγεται Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή στο Νιού Χάμσαιρ.

Το 1984 παίρνει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να κατέβει στις εκλογές ως Υποψήφιος Κυβερνήτης της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ. Πρόκειται για την ανώτερη πολιτική θέση που έχει λάβει ποτέ Έλληνας μη γεννημένος στην Αμερική.

Το 1991 εκλέγεται πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας Νιού Χάμσαιρ.

Υπήρξε επίσης εκλέκτορας και Πρόεδρος των Εκλεκτόρων του Μπιλ Κλίντον καθώς και σύμβουλος πολλών Προέδρων των ΗΠΑ.

spyrou

Το 1994 Εκλέγεται Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Αθήνα και το 2000 εκλέκτορας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ.

spyrou

Το 2005 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας θέση την οποία κατέχει κάτι παραπάνω από επάξια, επανεκλεγόμενος συνεχώς μέχρι σήμερα.

spyrou

Κι όμως η Ελλάδα μπορεί να έχει ακόμη καθοδηγητικά πρότυπα που ξεπερνούν την ελληνοκρατική μιζέρια και να είναι σπουδαίοι ως Έλληνες!.

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων