erdogan kypriako

Xωρίς όρια πλέον η προκλητικότητα Ερντογάν ως προς τις σαφείς εδαφικές διεκδικήσεις του απέναντι σε καθετί ελληνικό.  Με τον ίδιο και την κυβέρνησή του να αμφισβητεί συστηματικά οτιδήποτε γειτνιάζει με το έδαφος της Τουρκίας και οτιδήποτε αποτελεί αναγνωρισμένο  σύνορο με βάση  τις διεθνείς συνθήκες και το παγκόσμια παραδεδεγμένο και αποδεκτό δίκαιο . Τα πράγματα ωστόσο αρχίζουν να ξεπερνούν τη γραφικότητα του μεγαλοιδεατισμού και της μωροφιλοδοξίας ενός νέο Σουλτάνου – που επιδιώκει να γίνει και Χαλίφης – και να διαμορφώνονται ως δομική απειλή εναντίον του Ελληνισμού αλλά και εναντίον του ευρωπαικού εδάφους.

Δεν χρειάζεται λοιπόν περαιτέρω διερεύνηση για να εξηγηθεί γιατί ναυάγησαν και οι τελευταίες συνομιλίες για το Κυπριακό μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν
στην 7η Συνάντηση Κορυφής του  Βοσπόρου ( 29 - 30.11.2016 Κωνσταντινούπολη ). Δηλώσεις που καταδεικνύουν την αλυτρωτική αντίληψη του Νεοσουλτάνου και που δίνουν μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία και αφήγηση για ό,τι έχει συμβεί στην Κύπρο από την Εισβολή του 1974 μέχρι σήμερα και ότι αποδέχεται ως ένα βασικό πλαίσιο προσέγγισης  όλη η διεθνής κοινότητα .

erdogan kypriako

Γιατί μόνο στο επίπεδο του φαντασιακού θα μπορούσαν να σταθούν δηλώσεις που αναφέρουν για τους Κύπριους  Αδερφούς μας ότι :

« Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις Συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο.

Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια "ΤΔΒΚ". Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου.

Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν»

« Πριν από λίγο ο ‘Πρόεδρος’ της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου’ ανέφερε εδώ κάποια πράγματα. Για μήνες, για χρόνια συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Και όλη την ώρα ‘αναβολή, αναβολή, αναβολή’. Αυτή είναι η τακτική.

Ξέρεις κάτι; Μας λένε ‘Α εσείς δώστε μας όλη την Κύπρο και μην ανακατεύεστε καθόλου’. Ο στόχος αυτός είναι! Για στάσου… Εκεί υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι θα δώσεις; Και πάμε και παρακάτω… Χωρίς να ντρέπονται, χωρίς να βαριούνται στις συναντήσεις της Ε.Ε. έρχονται με μία σημαία που έχει ολόκληρο το νησί. Καταρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εκεί υπάρχει η ‘Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου’. Εσύ είσαι (απλά) η ‘Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου’. Στο βορρά υπάρχει η ‘Τουρκική Δημοκρατία’. Αυτό θα το καταλάβει τι ασέβεια είναι.

Με τον έναν ή άλλο τρόπο αυτό θα το καταλάβουν, θα το μάθουν.

Αυτήν τη στιγμή, μίλησα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, του είπα να κάνουμε και διμερή συνάντηση και πολυμερή και να όλα αυτά να συζητηθούν. Πλέον αυτή η ιστορία δεν μπορεί να τραβάει τόσο. Δηλαδή μέχρι τέλος του χρόνου αυτό το θέμα πρέπει να καταλήξει κάπου. Αλλά εάν λένε ‘αυτά τα εδάφη θα γίνουν δικά μας, η εξουσία θα είναι μόνο δική μας’, τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι... Αυτοί κάνουν όπως η πεινασμένη κότα που νομίζει ότι της ανήκει όλο το πίτουρο στην αποθήκη»

Και όμως αυτές είναι οι δηλώσεις ενός επίσημου και μόνιμου συνομιλητή της Ευρωπαικής Ένωσης, ενός νατοικού συμμάχου, για δύο κράτη μέλη της Εΰρωπαικής Ένωσης. Την ίδια στιγμή που όλα τα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ένωση βρίσκονται ακόμη σε ισχύ.

Μετά από αυτές τις τοποθετήσεις επί του κυπριακού ζητήματος μόνο ως τυχαίο γεγονός και ατομική τοποθέτηση δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί η άποψη ενός από τους στενότερους συμβούλους και οικονομικούς αναλυτές του Ερντογάν ,του Γιγίτ Μπουλούτ ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση λίγες ώρες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών πρότεινε κατ’ ουσίαν να γίνουν τα Κατεχόμενα επαρχία της Τουρκίας λέγοντας συγκεκριμένα ότι :

“Με βίζα Σέγκεν θα πηγαίνω δηλαδή από δω και μπρος στην Κύπρο;”,

“Θα δώσουμε την Κύπρο στην Ευρώπη και μετά θα παρακαλάμε για να πάμε στην Κύπρο με βίζα Σέγκεν.  Αυτό είναι έγκλημα”.

«Ακόμη οι Άγγλοι επιχειρούν να ελέγξουν την ΤΔΒΚ. Να πω και κάτι ακόμη ξεκάθαρα. Κάποιοι προτείνουν οι συνομιλίες να συνεχιστούν, το νησί να ενωθεί, να γίνει ένα κομμάτι.»

«Σε περίπτωση λύσης οι βρετανικές βάσεις θα παραμείνουν στην Κύπρο. Πρόκειται για δυο βάσεις που  απολαμβάνουν καθεστώτος κυρίαρχου κράτους, ήτοι θεωρούνται βρετανικό έδαφος.

Έχουν σημαία και θέση στο διεθνές δίκαιο.

Μετά τη λύση συζητείται η διατήρηση των βρετανικών βάσεων. Οι Άγγλοι κομάντος θα παραμείνουν στο νησί. Στις βρετανικές βάσεις τη νύχτα της 15ης Ιουλίου υπήρχε κινητικότητα.

Επίσης, κινητικότητα υπήρχε και στα αεροπλανοφόρα που βρισκόντουσαν στην Ανατολική Μεσόγειο. Στον ασύρματο υπήρχε συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο εισβολής στην Τουρκία. Κάποια μέλη της Οργάνωσης του Γκιουλέν ανέμεναν σήματα. Υπό αυτές τις συνθήκες θα δώσω την Κύπρο στην Ε.Ε. και στην συνέχεια θα παρακαλώ για θεώρηση του Σένγκεν;

Πρόκειται για μια δολοφονία.

Η επανένωση και παράδοση της Κύπρου στην Ε.Ε. σηματοδοτεί τη δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού-Ισλάμ σε αυτή την γεωγραφία. Σε περίπτωση που η ΤΒΔΚ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της με το υφιστάμενο καθεστώς τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο την πορεία της.

Σε αυτό το νησί εμείς παρέχουμε νερό και ηλεκτρικό».

erdogan kypriako

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ο ίδιος άνθρωπος το 2013 είχε δηλώσει ότι  διάφορα κέντρα προσπαθούν να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν από απόσταση με «τηλεκίνηση».

Ορίστε λοιπόν και η … «τεκμηριωμένη» ιατρική εξήγηση για την ξαφνική αδιαθεσία και κόπωση του Ακιντζί στη διάρκεια των συνομιλιών στο Μοντ Πολεραν και παρά τις πέρα κάθε μέτρου προσπάθειες Αναστασιάδη για επίτευξη λύσης…

erdogan kypriako

Μπλέξαμε ή σωθήκαμε;

Η απάντηση δυστυχώς βρίσκεται προς το παρόν στα επεκτατικά οράματα Ερντογάν, στις πραγματικές προθέσεις του και στο βαθμό υλοποίησής τους αλλά και στη μορφή που θα λάβει η όποια ( επίσημη ) ελληνική και κυπριακή ανταπάντηση εκτός κι εάν αναλάβει δράση ο ελληνικός και κυπριακός λαός ….

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων