• 1

kypros 42 xronia

Σαράντα τρία χρόνια μετά την προσχεδιασμένη τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

  • Οι ξένες δυνάμεις κατοχής παραμένουν στο νησί της Αφροδίτης. Είναι το μοναδικό Ευρωπαϊκό κράτος που ένα τμήμα του βρίσκεται κάτω από ξένη κατοχή.
  • Οι δολοφονημένοι από τους Τούρκους, Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι πολέμου, παραμένουν «ξεχασμένοι» κάτω από την αυθαίρετη ταμπέλα του «αγνοούμενου».
  • Η παράνομη εκμετάλλευση στην κατεχόμενη σήμερα από τους Τούρκους περιοχή, των περιουσιών που οι Ελληνοκύπριοι δημιούργησαν και διατηρούσαν εκεί για χρόνια, συνεχίζεται..
  • Ο εποικισμός στο κατεχόμενο 38% του νησιού συνεχίζεται.
  • Η βεβήλωση των Χριστιανικών ιερών ναών συνεχίζεται και ό,τι έχει απομείνει που να έχει οποιαδήποτε εμπορική αξία, πωλείται σε ξένους συλλέκτες.
  • Κανείς από αυτούς που διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δολοφονώντας, βιάζοντας και βασανίζοντας, δεν έχει τιμωρηθεί. Ούτε φυσικά οι δολοφόνοι του Σολωμού και του Τάσου Ισαάκ.
  • Κανένα από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ δεν έχει εφαρμοστεί και καμία πρόοδος δεν σημειωθεί, στις συνομιλίες που διεξάγονται τόσα χρόνια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

kypros 42 xronia

Αντίθετα, αντί οι διεθνείς οργανισμοί και οι μεγάλες δυνάμεις, να εξασκήσουν αφόρητες πιέσεις στην Τουρκία, για να αποδοθεί επιτέλους κάποια δικαιοσύνη και να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη Μεγαλόνησο, προβαίνουν συνεχώς σε μεθοδεύσεις για τη διατήρηση του σημερινού «status quo», που είναι προϊόν ωμής βίας και κτηνώδους αρπαγής.

Το περίφημο «Σχέδιο Ανάν 2», μπορεί να καταψηφίστηκε και να απορρίφθηκε από τον Κυπριακό λαό, αλλά δυστυχώς κάποιοι δρομολογούν την πραγματοποίηση του και πάλι μέσω διαφορετικών μεθοδεύσεων και νέων διαπραγματεύσεων  με άλλες  ονομασίες.

Κάποιοι επιδιώκουν την παγίωση του σημερινού καθεστώτος χωρίς καν να γίνουν κάποιες στοιχειώδεις έστω, υποχωρήσεις από πλευράς της Τουρκίας, έστω για το θεαθήναι και για τα μάτια του κόσμου, όπως λέει ο λαός.

Οι δυο επίσημες δυνάμεις κατοχής, Τουρκία και Αγγλία με τις μεγάλες στρατιωτικές βάσεις των Άγγλων στο νησί, συνεχίζουν τις μεθοδεύσεις τους για την τυπική νομιμοποίηση των ενεργειών τους και την τριχοτόμηση του νησιού της Αφροδίτης. Σήμερα μάλιστα που εκτός από την στρατηγική θέση που κατέχει η Κύπρος, προστέθηκε και ένας επιπλέον σοβαρός λόγος για τη διαιώνιση της κατοχής της, και δεν είναι άλλος από την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων υδατανθράκων στην θαλάσσια περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της.

Οι ξένοι άρπαγες της Ελληνικής γης, μπορεί να μεθοδεύουν ό,τι θέλουν. Σημασία έχει όμως το τι κάνουμε εμείς. Πώς αντιμετωπίζουμε εμείς ως έθνος, τους επεκτατικούς και κατακτητικούς σχεδιασμούς τους.

  • Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και την εθνική μας ταυτότητα;
  • Κάνουμε τη σωστή προετοιμασία σε οικονομικό επίπεδο, σε στρατιωτικό εξοπλισμό αλλά και σε επίπεδο ενίσχυσης του εθνικού φρονήματος;
  • Ή αφήνουμε τις καταστάσεις να κυλήσουν, υποτασσόμενοι σε υποχωρητικές και ενδοτικές διαθέσεις, πρακτικές και πολιτικές;

Τί έχουμε κάνει εμείς οι Έλληνες για την υπεράσπιση του τόσου σημαντικού μέρους του Ελληνισμού που βρίσκεται στην Κύπρο από την αρχαιότητα;

Αναγνωρίζουμε ότι το 1974 ήταν μια πολεμική σύρραξη με την Τουρκία και ότι υπήρξαν συμπολίτες μας που είναι θύματα πολέμου ή εξακολουθούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας;

Ο φάκελος της Κύπρου

Το 1974 υπήρξε μια μεγάλη εθνική τραγωδία. Είναι η επόμενη μεγάλη εθνική τραγωδία μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Τότε υπήρξε μια δίκη γι’ αυτούς που θεώρησαν ότι με τις λάθος αποφάσεις τους μας οδήγησαν στην εθνική καταστροφή.

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα ο περίφημος φάκελος της Κύπρου ώστε να μάθουμε για την σύγχρονη εθνική προδοσία;

Να μάθουμε με ποιες μεθοδεύσεις φθάσαμε στην τουρκική εισβολή και γιατί κάποιες ηγεσίες στρατιωτικές και πολιτικές δίστασαν να δώσουν τις σωστές εντολές για να υπερασπιστούμε με τον πρέποντα τρόπο την Ελληνική γή ;

Γιατί οι Τούρκοι ήταν πεπεισμένοι ότι δεν θα υπάρξει Ελληνική αντίσταση και όπως αποκαλύπτει ο τούρκος συγγραφέας και δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλή Μπιράτ, στο βιβλίο του «Απόφαση – Απόβαση» :

«Δεν επιτύχαμε τα σύνορα που επιθυμούσαμε λόγω της καταπαύσεως του πυρός και της πραγματικά ηρωικής αντίστασης των Ελληνοκυπρίων».

Μήπως κάποιοι υπακούοντας σε ξένους άνοιξαν πολλές «Κερκόπορτες» και κάποιοι άλλοι προκειμένου να βρίσκονται στην εξουσία δεν τολμούν να ανοίξουν τον φάκελο της προδοσίας στη Κύπρο;

Μήπως;

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων