• 1

mytilinaios

Aπό το βήμα της Ενώσεως Θεσμικών Επενδυτών, ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες της χώρας ο κος Ευάγγελος Μυτιληναίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία θανάτου όπου οδηγείται η επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας, η οποία ωθείται στον πλήρη αφελληνισμό της, εξαιτίας της λανθασμένης στρατηγικής που ακολουθείται στην οικονομία τόσο από την κεντρική διοίκηση της χώρας όσο και από τα ξένα κέντρα αποφάσεων.

Να σημειώσουμε εδώ ότι αναφερόμαστε σε έναν επιχειρηματία που σπανίως επεμβαίνει στα πολιτικοκοινωνικά πράγματα της χώρας και που όχι μόνο επιβίωσε κατά την παρατεταμένη οικονομική κρίση αλλά διατήρησε τα περισσότερα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η επιχειρηματική του δραστηριοποίηση επίσης σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έχει βοηθήσει καθοριστικά στην παροχή εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην πολύπαθη ελληνική επαρχία αλλά και στην αποκεντροποίηση του εργατικού δυναμικού κάτι που συμβάλλει σημαντικά στην ευρύτερη ανάπτυξη της χώρας.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου ξεκινά από το 1908 έχοντας σήμερα μια διευρυμένη παρουσία σε διεθνές επίπεδο.

Όλα αυτά αναφέρονται με μοναδικό σκοπό να γίνει κατανοητό στον αναγνώστη ότι δεν μιλάμε για έναν τυχαίο επιχειρηματία που φυτοζωεί εις βάρος του κράτους και του ελληνικού πληθυσμού και ότι από αυτήν την άποψη η τοποθέτηση και η ανάλυσή του στο πιο επίσημο θεσμικό όργανο για επενδύσεις, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και ανησυχητική για την εξέλιξη αυτού του τόπου …

Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με την ανάλυση του κου Μυτιληναίου οφείλει να τη λάβει υπόψη κυρίως ως προς τα δεδομένα και τα στοιχεία που δίνει …. Όχι μόνο οι κυβερνώντες αλλά οποιοσδήποτε βλέπει και αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα ένα βήμα έξω από τον μικρόκοσμό του:

«Οι ξένοι θα αγοράσουν όλη την χώρα, δεν θα μείνει καμιά επιχείρηση στα χέρια μας.

«Ξέρετε τι συνέβη με την εξαγορά την περασμένη εβδομάδα της ιστορικής υαλουργίας Γιούλα; Αυτός που αγόρασε την εταιρεία δανείστηκε με 1% όταν το χρηματοδοτικό κόστος της Γιούλα ήταν 8%. Είναι συγκλονιστικό, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που δεν είχε προβλήματα πλην του υψηλού της δανεισμού».

«Αν συνεχιστεί αυτό σε λίγο καιρό δεν θα μείνει καμία εταιρεία, οι ξένοι θα αγοράσουν όλη τη χώρα, ακριβώς λόγω της διαφοράς επιτοκίων. Θα δανείζονται χαμηλά, με 0,25%, και το μόνο που θα κάνουν, θα είναι να σου πληρώνουν τα δάνεια».

Ακούει κανείς τις κραυγές απόγνωσης από την πραγματική οικονομία; Ή χρειάζεται να ξεπουληθεί όλη η Ελλάδα για να καταλάβουν;

Εκτός εάν και ο κος Μυτιληναίος θεωρείται για τους κυβερνώντες, αχάριστος εμπαθής και θα έπρεπε να λέει και «Ευλόγησον…» ( η προτροπή του αμίμητου κου Πολάκη προς τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ που τόλμησαν να κινητοποιηθούν).

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές