• 1

maria

Ένας πανέμορφος «άγγελος», με αγνή ψυχή και άδολη προαίρεση απέναντι στους ανθρώπους δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας αλλά στον κόσμο της καθαρότητας και του φωτός, εκεί δηλαδή που πραγματικά ανήκε.

Η Μαρία ήταν 19 χρονών. Φοιτήτρια της ιατρικής στη Γερμανία που έβρισκε χρόνο να συνεισφέρει εθελοντικά σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη Φράιμπουργκ γιατί πίστευε στην ανθρώπινη αλληλεγγύη. Στην προσφορά στον αδύναμο ανεξαρτήτως χρώματος , πολιτισμού ή εθνικής προέλευσης.

Η Μαρία έβλεπε μόνο την ανάγκη στο πρόσωπο του άλλου χωρίς να σκέφτεται τι μπορεί να έχει στο μυαλό του. Γιατί πίστευε στον Άνθρωπο. Στον άνθρωπο που δεν κουβαλά μέσα του το κτήνος.

Ήταν κόρη διακεκριμένου δικηγόρου και συμβούλου του Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Στις 16 Οκτωβρίου και καθώς γύριζε από πάρτυ στο Πανεπιστήμιο στο σπίτι της, αμέριμνη πάνω στο ποδήλατό της ακινητοποιήθηκε και έπειτα βιάστηκε από 17χρονο Αφγανό που φιλοξενείται στην πόλη ως πρόσφυγας…Ο 17χρονος στη συνέχεια στραγγάλισε τη Μαρία και την πέταξε στον ποταμό Ντράιζαμ για να κρύψει τα ίχνη της.

Η κηδεία της Μαρίας έγινε στις Βρυξέλλες όπου παρέστησαν πολλοί αξιωματούχοι της Ευρωπαικής Ένωσης.

Πόσες «Μαρίες» πρέπει να χαθούν ακόμη για να καταλάβουν κάποιοι ανεγκέφαλοι ότι αυτό που βιώνει πλέον η Ευρώπη , ο δυτικός πολιτισμός, η καθημερινότητα και η ζωή των πολιτών της δεν είναι προσφυγική κρίση αλλά εισβολή, στην οποία δεν απαντάς ούτε με όπλα , ούτε με ψευτοανθρωπισμό αλλά με ΔΙΑΚΡΙΣΗ !! Γιατί μόνο έτσι μπορούν να βοηθηθούν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη μεταξύ των αληθινών προσφύγων αλλά και να διαφυλαχθεί ο πολιτισμός η ζωή και ασφάλεια των γηγενών πληθυσμών, βοηθώντας τη συνύπαρξη και την αποτροπή του να μετασχηματιστούν οι κοινωνίες σε ζούγκλες..

Και η νομοθεσία τόσο της Ευρωπαικής Ένωσης όσο και των κρατών μελών της έχουν και τα νομικά όπλα και τα μέσα να εφαρμόσουν αυτήν τη διάκριση εάν το θέλουν και εάν το αποφασίσουν, κάτι που μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από τον οποιονδήποτε φράκτη και από οποιονδήποτε ψευδοχαρακτηρισμό ή ιδιότητα είτε του «αλληλέγγυου» είτε του «ρατσιστή» που έχουν καταστεί οι δύο πιο εύκολες και απλές δίοδοι για να «ξεφεύγει» η πολιτεία μην κάνοντας απολύτως τίποτα από αυτό που της αναλογεί ως συνταγματική ευθύνη αλλά και ως υποχρέωση, για να ζουν στοιχειωδώς ανθρώπινα, κάτοικοι και μετανάστες.

Καθόλου τυχαία δεν μπορεί να είναι άλλωστε και η τοποθέτηση ενός ανθρώπου που από διοικητικής πλευράς έχει βιώσει το προσφυγικό εντονότερα ίσως από οποιονδήποτε άλλον στο σύγχρονο κόσμο, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αλληλεγγύη ανοχή και ανθρωπισμό. Ο Δήμαρχος Λέσβου ο Σπύρος Γαληνός σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εφημερίδα της Μυτιλήνης ( « Εμπρός») προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι «το αύριο βαδίζει σε ένα τεντωμένο σχοινί, που κρατούν από τη μια η αλληλεγγύη και από την άλλη οι ακροδεξιές κραυγές» και ότι πλέον «Δεν θα ανεχτούμε κανέναν ψυχολογικό εκβιασμό..»!

Και επειδή κάποιος μπορεί να πει «καλοπροαίρετα» ότι ο ανθρωπισμός και η συμπόνια μας εξαντλείται αποκλειστικά στις.. «Μαρίες» αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), γυναίκες που ξεκινούν το προσφυγικό ταξίδι προς την Ευρώπη θεωρούν δεδομένο είτε ότι θα βιασθούν είτε ότι θα δεχθούν βίαιη σεξουαλική επίθεση και γι’ αυτό λαμβάνουν μαζικά αντισυλληπτικά σε ενέσιμη μορφή.

Η Διεθνής Αμνηστία επίσης ήρθε σε επαφή με γυναίκες που κατευθύνονταν προς τη Λιβύη και σχεδόν όλες ανάφεραν ότι οι βιασμοί είναι τόσο συχνοί ώστε η προληπτική χρήση αντισυλληπτικών να είναι επιβεβλημένη..

Η ερευνήτρια του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι : «Η ιδέα ότι μια γυναίκα η οποία ταξιδεύει μαζί με άνδρες είναι αυτομάτως ασφαλής είναι εσφαλμένη. Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες εξαναγκάζονται να ταξιδέψουν μαζί με άνδρες, οι οποίες αποτελούν ή γίνονται αντικείμενο διακίνησης, σωματεμπορίας, ή μπορεί να αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία» ενώ η πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα κα Τζόαν Λιού αναφέρει ότι η διεθνής κοινότητα δεν προσφέρει βοήθεια αλλά αντίθετα μοιάζει να εγκαταλείπει στην τύχη τους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε σε όλα αυτά είναι ότι οι λαοί της Ευρώπης , όμηροι των εθνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαικής Γραφειοκρατίας καλούνται και εξαναγκάζονται να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τα ανεξέλεγκτα προσφυγικά ρεύματα, τα οποία οι λανθασμένες πολιτικές και οι καθυστερήσεις τα καθιστούν πλέον μη αντιμετωπίσιμα.

Και ο Ερντογάν δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη για τα 3εκατομμύρια προσφύγων που υπενθυμίζει συνεχώς προς την Ευρώπη ότι του.. περισσεύουν.. Η 31η Δεκέμβρη πλησιάζει. «Plan B» υπάρχει;

maria

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές