• 1

Η Ιθάκη της εξουσίας

kacafis ithaki 200 300Ο πρωθυπουργός με επιλεκτική αναφορά από στίχους του Καβάφη και θέλοντας να δώσει σημειολογική διάσταση για το τέλος της χρηματοδότησης από τα μνημόνια των πολλών δεκαετιών που ακολουθούν με πολύ σκληρούς όρους, απευθύνθηκε στον Ελληνικό λαό από τη μαγευτική Ιθάκη.
Μόνο που ξέχασε ίσως ηθελημένα τη συνέχεια του ποιήματος καθώς και το πραγματικό του νόημα.

Περισσότερα...

Όχι ο Μίκης δεν κρίνεται ...

mikisΑκόμη κι έτσι ..Τώρα που το πέρασμα του χρόνου έχει επιβαρύνει εμφανώς λίγο τον Μίκη.Ακόμη κι έτσι δεν μπορείτε να φτάσετε το μεγαλείο του ανδρός , ούτε καν να προσεγγίσετε το μπόι του γιγαντιαίου Μίκη…

Περισσότερα...

Προσκυνώ τη Χάρη σου Λαέ μου!

2 300 200«Ένα συλλαλητήριο δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική…δεν αλλάζει τίποτα…» είπαν πολλοί μεγαλοσχήμονες από όλους τους χώρους λίγο πριν πάρουν τη μεγαλειώδη, ακομμάτιστη και αποστομωτική απάντηση του ελληνικού λαού από τη Θεσσαλονίκη που τους άλλαξε διαμιάς τη διάθεση ,την τοποθέτηση αλλά και την αντίληψη τους για τα όρια,τις ανοχές και τις ανοχές της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα και πρακτικές εθνικής μειοδοσίας και ειδικά όταν αυτά τα θέματα αγγίζουν το μαλακό υπογάστριο της εθνικής της υπόστασης, του προαιώνιου πυρήνα της ύπαρξης της, χωρίς μάλιστα να τηνν ρωτήσουν και πολύ περισσότερο χωρίς να θέλουν να την ακούσουν όσο ξεκάθαρα κι εάν βροντοφωνάζει το πιο καθαρό και πηγαίο : 

Περισσότερα...

Πλαστικό Χρήμα: POS επιβάλλεται οριστικά στη ζωή του Έλληνα

plastic moneyOι  Έλληνες, βομβαρδίζονται εδώ  και χρόνια  ηθικά, ψυχολογικά, πολιτισμικά -στον ανηλεή πόλεμο που υφίστανται  με αφορμή την οικονομική κατάρρευση της χώρας - έτσι ώστε να μην προλαβαίνουν να αντιληφθούν και  να καταλάβουν τα δεκάδες και περίπλοκα μέτρα που τους επιβάλλονται… πόσω μάλλον να αντιδράσουν σε αυτά.

Περισσότερα...

Με αφορμή «διευκρινιστικές» δηλώσεις του κ Δένδια

Kasidiaris DendiasΔηλώνω ευθύς εξ αρχής, για άρση κάθε πιθανής παρεξήγησης (καθώς οι «καιροί ου μενετοί» και οι «παρεξηγήσεις» απίστευτα εύκολες) ότι προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε τον κ Δένδια ούτε τον κ Κασιδιάρη αλλά έχω καταθέσει στα blogs δημοσίως την άποψή μου για το απίστευτο περιστατικό που ζήσαμε την περασμένη Τετάρτη.

Περισσότερα...

Η Επενδυτική Άλωση της Χώρας

1Μετά το μαζικό επενδυτικό κύμα από Ρώσους, Άραβες, Κινέζους στη χώρα μας που έπαιρναν με τους πιο ευνοϊκούς όρους ελληνικά ακίνητα «φιλέτα» μας ήρθαν και οι Οθωμανοί…

Περισσότερα...

Ρίχνουν αλλού τον προβολέα και την προσοχή του κόσμου

provoleasΣοκάρισε το πρωτόγνωρο επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στους Βουλευτές κκ Κασιδιάρη της Χ.Α. και Δένδια της Ν.Δ. για όσα μας έδειξε η κάμερα του καναλιού της Βουλής και ακόμη περισσότερο για όσα… ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ!…

Περισσότερα...

Βρετανός αποθεώνει την Ελληνική γλώσσα

vretanos apotheoni elliniki glossa 1 250X147H  Βρετανική ιστοσελίδα youtube  «langfocus»  δημιούργησε εκπομπή και για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας. Η σελίδα μέσα σε λίγες μέρες , έχει ήδη δεχθεί 155.000 θεάσεις , που δείχνει το ενδιαφέρον των ξένων για να μάθουν την Ελληνική γλώσσα.

Περισσότερα...

Λιγοστεύουν οι «χαρισματικοί» δάσκαλοι …

arxaia ellada daskaloiΕκεί ψηλά στο λόφο της Ακρόπολης τα πεντελικά μάρμαρα ακτινοβολούν λουσμένα στο φως του Αττικού ήλιου ... Ο ανάλαφρος μπάτης του απομεσήμερου μεταφέρει τη μεθυστική αλμύρα του Σαρωνικού δεμένη με λεμονανθό..

Περισσότερα...

Εφεξής, κυριολεκτικά, « ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ! ... »

Karamanlis Vouli 1A 650X433Θυμήθηκα σήμερα, μου το υπαγορεύουν τα δραματικά πλέον οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικά γεγονότα που εκτυλίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, την ιστορική και πολύ συχνά παρεξηγημένη εκείνη ρήση-επιβεβαίωση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή:

Περισσότερα...

«Σοκάρει» ο Μax Keiser περιγράφοντας το ελληνικό δράμα !...

Max Keiser Stacy HerbertΟμολογώ ότι παρακολούθησα Σάββατο βράδυ 25 Φεβρουαρίου το επεισόδιο με αριθμό 1037 της παγκοσμίως γνωστής εκπομπής “The Keiser Report” στο RussiaTV και… «χαλάστηκα» πολύ άσχημα!

Περισσότερα...

Ίμια: Γιατί είναι ελληνικά – Χάρτες ντοκουμέντα

IMIA09 XARTHSΟ πόλεμος της Τσιπούρας τις τελευταίες ημέρες στα Ίμια καθώς και οι πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού των Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι δεν έχει αλλάξει η πολιτική της χώρας του απέναντι στο ζήτημα των Ιμίων από το 1996 μέχρι σήμερα και ότι τα Ίμια είναι Τουρκικό έδαφος, ως Δήμαρχος της Καλύμνου την περίοδο 1995-2002 και μάλιστα ως ο άνθρωπος που ύψωσα την Ελληνική σημαία στα Ίμια του Ιανουάριο του 1996 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Καλυμνίων και που κράτησα τον βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο μαζί με τα κατσίκια του μέχρι το έτος 2002 που είχα την ευθύνη του Δήμου Καλύμνου, με αναγκάζει να απαντήσω στον Υπουργό των Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Περισσότερα...

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές