• 1

ratsistes nhsia

O πολιτικός λόγος που αρθρώνει κάποιος και η πολιτική πρακτική που ασκεί κρίνονται πάντα στην πράξη και όχι στη θεωρία.

Εκεί και μόνο εκεί κρίνεται η βασιμότητά τους και κατά πόσο μπορούν να διαχειριστούν και να οργανώσουν μια προβληματική πραγματικότητα και να αποτελέσουν τον οδικό χάρτη αντιμετώπισης ενός περίπλοκου φαινομένου που πλήττει έναν λαό και μια κοινωνία.

Είναι πολύ εύκολο λοιπόν σε πρώτη φάση να νομίζεις ότι διαχειρίζεσαι και αντιμετωπίζεις ένα κοινωνικό πρόβλημα με χαρακτηρισμούς, ομαδοποιώντας και αφορίζοντας πολιτικοκοινωνικές κατηγορίες πολιτών, θεωρώντας έτσι ότι αποτρέπεις τη διάπραξη ενεργειών που αντιβαίνουν στο δικό σου σχέδιο.

Γονείς λοιπόν και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που έκλεισαν Δημοτικό στο Ωραιοκάστρου όπου με κυβερνητικό «έτσι θέλω» θα φοιτούσαν και παιδιά παράνομων μεταναστών – που αποδεδειγμένα δεν είχαν εμβολιαστεί – βαφτίστηκαν σε μια στιγμή «ακροδεξιά στοιχεία», «ρατσιστές», εναντίον των οποίων υπονοήθηκε ότι θα ασκηθούν και διώξεις για τη συνολική συμπεριφορά τους.

ratsistes nhsia

Το ίδιο συνέβη με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στην Αλεξάνδρεια και Φιλιππιάδα που αντέδρασαν  με τον ίδιο τρόπο.

Οι ίδιοι χαρακτηρισμοί είχαν εκφραστεί από κυβερνητικά χείλη και για τους κατοίκους της Κω που έβλεπαν την τουριστική ζωή στο νησί τους να πεθαίνει πέρυσι το καλοκαίρι από τις ορδές  των τουρκομεταφερόμενων εισβολέων.

Κάποια «ακραία ρατσιστικά» στοιχεία ήταν επίσης και οι δεκάδες κατοίκων στα Διαβατά που πρωτοσταστούσαν μαζί με τον Δήμαρχο σε διαμαρτυρίες για τη μη κατασκευή hot spot και στην περιοχή τους.

Οι ίδιοι ακριβώς χαρακτηρισμοί ακούστηκαν και για τους κατοίκους της Λέρου αλλά και για όποιον ανά την ελληνική επικράτεια τόλμησε έντονα ή λιγότερο έντονα να αντιδράσει στο προσφυγικό χάος, που έχει δημιουργήσει ο σοφός σχεδιασμός του «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, δεν υπάρχουν φράχτες» και είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε είδους λαθροδιακίνηση εκ Τουρκίας….

Όλα αυτά για όσους γνωρίζουν τη λογική του στρατού  του εθνομηδενισμού – που δεν έχει κομματική ταυτότητα και χρώμα  - είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενα…. Μέχρι να φτάσουμε στην περίπτωση της Λέσβου…όπου κάποιοι γονείς – λίγοι ή πολλοί δεν έχει καμιά σημασία – αποφάσισαν να κλειδώσουν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο γιατί δεν δέχονται να έρθουν παιδιά από τους καταυλισμούς τους μεταναστών σε ένα σχολείο με πάνω από 100 παιδιά και μόλις τέσσερις τουρκικές τουαλέτες.

ratsistes nhsia

Aπό www.lesvosnews.gr

Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτήν την κίνηση και τον συμβολισμό της, ποιος θα βρεθεί να χαρακτηρίσει αυτούς τους ανθρώπους « υποκινούμενους» από την Ακροδεξιά, ακραίους, φασίστες, ξενόφοβους;

Σε ποιο βαθμό έχει φτάσει η ιδεολογική μυωπία κάποιων που βλέπουν παντού ακραίες – πολλαπλασιαζόμενες - μειοψηφίες ;

Ποιος θα έχει το θράσος να ξεστομίσει κάτι τέτοιο ακόμη και για τον τελευταίο πραγματικά ακραίο που κατοικεί σε ένα νησί που δέχεται όρθιο ακόμη όλη τη προσφυγική δίνη από όλα τα μέρη του ορίζοντα – ακόμη και από τη Λατινική Αμερική -, χωρίς καμία στην ουσία καρατική μέριμνα και βοήθεια.

Που βλέπει μέρα με την μέρα την ταυτότητα του να αλλοιώνεται και να πεθαίνει οικονομικά…

Στο νησί που  έχουμε δύο επίσημα καταγεγραμμένους ομαδικούς βιασμούς νέων ανδρών από συνομηλίκους τους  μέσα στο hot spot της Μόριας;

Εκεί όπου όλα είναι διαφορετικά γιατί έχει ξεπεραστεί κάθε όριο και μέτρο.

Εκεί όπου και ο τελευταίος διεθνιστής σκύβει το κεφάλι μπροστά στην ανοχή, την αντοχή και την άμετρη υπομονή των κατοίκων της. Το μαρτυρικό νησί που μόνο γη της Επαγγελίας δεν μπορεί να είναι πλέον και για τους μετανάστες  πολλοί εκ των οποίων έχουν αυτοπαγιδευτεί στην χρηματοδοτούμενη «ανθρωπιστική κόλαση» των αλληλέγγυων και των ΜΚΟ.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει λοιπόν αυτή η ασυδοσία έναντι Ελλήνων  και μεταναστών που ξεστομίζεται και εφαρμόζεται με το επικάλυμμα του ανθρωπισμού;

Ποιος τολμά να χαρακτηρίσει αυτόν τον Πατέρα και αυτή τη Μητέρα από τη Λέσβο που κλείδωσαν το σχολείο, ακραίο, ρατσιστή και φασίστα;

Στην Μυτιλήνη με τη μακροβιότερη  και κατ’ ουσία αριστερή παράδοση;

Εκεί όπου έχει ξεπεραστεί σήμερα  κάθε έννοια ανθρώπινου μέτρου, η όποια αντίδραση, αγανάκτηση των καταπιεσμένων ανθρώπων, είναι όχι δικαιολογημένη αλλά αυτονόητη, Και όποιος δεν το καταλάβει εγκαίρως και συνεχίσει να τροφοδοτεί το χάος  να ξέρει ότι έρχονται  σύντομα χειρότερα…

Και εάν βρεθούν λοιπόν κάποιοι που θα χαρακτηρίσουν και αυτούς τους κατοίκους της Λέσβου ως μεμονωμένους «ακραίους» τότε πώς οφείλει να χαρακτηρίσει – εάν έχει λογική συνέπεια ο εγκέφαλός του -  τους  εκατοντάδες των «φιλοξενούμενων» λαθρομεταναστών που κατακαίουν και ισοπεδώνουν συνεχώς το hot spot στη Μόρια  και καταστρέφουν επανειλημμένως πολλά ανά την ελληνική επικράτεια που δημιουργήθηκαν από το υστέρημα και την καταστροφή του γονατισμένου οικονομικά Έλληνα;

ratsistes nhsia

ratsistes nhsia

ratsistes nhsia

ratsistes nhsia

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές