• 1

Kasidiaris Dendias

Δηλώνω ευθύς εξ αρχής, για άρση κάθε πιθανής παρεξήγησης (καθώς οι «καιροί ου μενετοί» και οι «παρεξηγήσεις» απίστευτα εύκολες) ότι προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε τον κ Δένδια ούτε τον κ Κασιδιάρη αλλά έχω καταθέσει στα blogs δημοσίως την άποψή μου για το απίστευτο περιστατικό που ζήσαμε την περασμένη Τετάρτη.

http://piperopoulos.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

Διαβάζοντας στη Σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» τις δηλώσεις του τέως Υπουργού κ Δένδια (που αναπαράχθηκαν από πολλά blogs, ιστοσελίδες και ΜΜΕ) θα καταθέσω δημοσίως την αδυναμία μου να τις αποδεχθώ χωρίς κάποιες αιτιολογημένες «ενστάσεις».

Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε με την εκτίμησή μου για τους δύο πολιτικούς ότι χρόνια τώρα σε ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις ο κ Δένδιας δείχνει μετριοπαθής και με αξιοπρόσεκτη αυτοσυγκράτηση ενώ ο κ Κασιδιάρης δείχνει αυθόρμητος και πολύ συχνά εκφράζει δημόσια τον θυμό του όταν τον θεωρεί αιτιολογημένο:

http://www.frontpages.gr/d/20170520/2/%CE%A4%CE%B1-%CE%9D%CE%AD%CE%B1

Δήλωσε ο κ Δένδιας ότι «Ήταν τελείως τυχαίο ότι πέρασα μπροστά από τον Κασιδιάρη. Δεν παρατήρησα ότι μιλούσε, δεν τους ακούω ποτέ για να μην εκνευρίζομαι» .

Ως εχέφρων πολίτης δικαιούμαι να αναρωτηθώ εφόσον ο κ Δένδιας ΔΕΝ ακούει τους Βουλευτές της Χ.Α. για να μην εκνευρίζεται, πώς μπόρεσε και άντεξε να τους δει περνώντας μπροστά τους ενώ, υποθέτω καλόπιστα, θα μπορούσε να επιλέξει κάποια άλλη διαδρομή εξόδου από την αίθουσα της Βουλής…

Θα μπορούσε να αποφύγει την «οπτική επαφή μαζί τους» που υποθέτω ότι είναι χειρότερη από την «ακουστική επαφή»…

Στη δήλωσή του ο κ Δένδιας προσέθεσε “«αν δείτε το βίντεο, θα παρατηρήσετε ότι έχουν περάσει άλλοι δέκα από μπροστά του και δεν αντιδρά».

Ως πολίτης με σημαντικά καλύτερη μνήμη από εκείνη του περιώνυμου «χρυσόψαρου», θα σημειώσω εδώ ότι θα το καταλάβαινα για «τους άλλους δέκα» που πέρασαν μπροστά από τον κ Κασιδιάρη χωρίς να προπηλακιστούν εάν εκείνη την ώρα ο Βουλευτής της Χ.Α. αγόρευε και εάν μεταξύ τους ήταν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Αθανασίου…

Όπως θυμάμαι και θυμίζω και σε σας φίλες και φίλοι αναγνώστες του blog και μαζί σε άλλους με «μνήμη χρυσόψαρων» ότι Βουλευτές και στελέχη της Χ.Α. προφυλακίστηκαν ως μέλη «Εγκληματικής Οργάνωσης» την εποχή που επί Συγκυβερνήσεως Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, δηλαδή Σαμαρά-Βενιζέλου ο κ Δένδιας ήταν ο Αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τότε μάλιστα, 28 Σεπτεμβρίου 2013 που έγιναν οι συλλήψεις και προσαγωγές Βουλευτών της Χ.Α. με την κατηγορία ότι ανήκουν σε «εγκληματική οργάνωση» ο κ Δένδιας αφού χαρακτήρισε δημοσίως την συγκεκριμένη ημέρα «Ιστορική για την Ελλάδα και την Ευρώπη» είχε πει μεταξύ άλλων στις σχετικές δηλώσεις του που φιλοξενήθηκε ευρύτατα στα ελληνικά ΜΜΕ (π.χ. στην ΑΥΓΗ) –

http://avgi.gr/article/10813/1033238/deloseis-tou-ypourgou-n-dendia-gia-tis-syllepseis-tes-egesias-kai-melon-te

αλλά και στα Διεθνή ΜΜΕ π.χ. Reuters:

http://www.reuters.com/article/us-greece-goldendawn-idUSBRE98R02Q20130928

«H έρευνα δεν σταματά εδώ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις.» Δόθηκε μια απάντηση από το κράτος δικαίου με την ενοποίηση των δικογραφιών εναντίον της Χ.Α. Η Ελληνική δικαιοσύνη κινήθηκε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα… η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της δημοκρατίας. Εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου."

Αυτά τα λίγα καθώς, παρά την ηλικία μου, το «επεισόδιο» προβλημάτισε έντονα και την λογική και μαζί τα συναισθήματά μου…

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές