• 1

plastic money

Oι  Έλληνες, βομβαρδίζονται εδώ  και χρόνια  ηθικά, ψυχολογικά, πολιτισμικά -στον ανηλεή πόλεμο που υφίστανται  με αφορμή την οικονομική κατάρρευση της χώρας - έτσι ώστε να μην προλαβαίνουν να αντιληφθούν και  να καταλάβουν τα δεκάδες και περίπλοκα μέτρα που τους επιβάλλονται… πόσω μάλλον να αντιδράσουν σε αυτά.

Ένα βασικό μέτρο για τη διαχείριση και τον έλεγχο της οικονομικής – και όχι μόνο -  ζωής και δραστηριότητας του πολίτη  επιβλήθηκε  με στόχο την υποτιθέμενη  πάταξη της φοροδιαφυγής και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη.

Αυτό το μέτρο που πρόκειται να αλλάξει ριζικά τη ζωή του Έλληνα αλλά και βασικές έννοιες με τις οποίες εκλαμβάνουμε και κατανοούμε την πραγματικότητα  φυσικά και δεν τέθηκε ποτέ προς διαβούλευση.

Οι Έλληνες δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τις τεχνικές διαδικασίες εφαρμογής του μέτρου ούτε για τη φιλοσοφία του .

Οι φωνές αμφισβήτησης υπήρξαν περιορισμένες και αυτές της αντίδρασης ακόμη λιγότερες, έχοντας μάλιστα ελάχιστους εώς ανύπαρκτους διαύλους επικοινωνίας με τους Έλληνες πολίτες.

Όσοι δε έχουν τη δυνατότητα και τολμούν να διατυπώσουν δημοσίως τις αντιρρήσεις τους φιμώνονται, παρουσιαζόμενοι ως γραφικοί ή φαντασιόπληκτοι…

Η διαδικασία επιβολής

Η διαδικασία επιβολής  του πλαστικού χρήματος μόνο προαιρετικό χαρακτήρα δεν είχε όπως αρχικά εξαγγέλθηκε. Παρατηρώντας κάποιος τη διαδικασία εφαρμογής του βλέπει μια μεθοδευμένη προσπάθεια ψυχολογικού καταναγκασμού και χειραγώγησης του πληθυσμού για τη χρήση του.

Με ένα ευφυέστατο σχεδιασμό που σιγά σιγά ξεδιπλώνεται και γίνεται όλο και πιο ευδιάκριτος διαμορφώνεται ο μονόδρομος της αποκλειστικής
χρήσης του πλαστικού χρήματος σε όλες τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών.

Το πρώτο επίπεδο εφαρμογής της κάρτας συναλλαγών  εφαρμόστηκε με μεθόδους όπως :

1. Καταναγκασμός – Τιμωρία :

  • Μέσω της υποχρεωτικής χρησιμοποίησης  του μηχανήματος POS, χωρίς άλλη δυνατότητα επιλογής ακόμη και εάν αυτό οδηγήσει στον αφανισμό κάποιων επαγγελμάτων. – την ώρα πάντοτε που ισχυριζόμαστε ότι παλεύουμε για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
  • Επιβολή σημαντικού προστίμου εάν δεν επιτευχθεί ένα συγκεκριμένο όριο κατανάλωσης μέσω της κάρτας

2. «Δελεαστικά» Κίνητρα:

  • Λοταρία πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε όσους χρησιμοποιούν και καταναλώνουν τα πάντα μέσω της χρήσης καρτών. Τα εκατομμύρια  μάλιστα είναι υπερβολικά πολλά, για τα δεδομένα της κατάσταση οριακής οικονομικής δυσχέρειας που επικαλείται συνεχώς η κρατική διοίκηση όταν πρόκειται να αφαιμάξει ακόμη περισσότερο τον πολίτη και να περικόψει δαπάνες από τις αυτονόητες κοινωνικές παροχές
  • Χτίσιμο αφορολογήτου με βάση αποκλειστικά και μόνο τη χρήση πλαστικού χρήματος

3. Γεγονότα ( κατασκευασμένα ή μη ) :

Η επιβολή των capital controls και η πολύχρονη συνέχισή τους ( δηλαδή η αντισυνταγματική δήμευση της ατομικής περιουσίας των πολιτών ) κατέστησε «αναγκαία» και « υποχρεωτική» τη χρήση πλαστικού χρήματος ωθώντας ολοένα και περισσότερους πολίτες  προς αυτήν τη φαινομενικά αυτονόητη λύση, μέσα στον γενικευμένο πανικό από την ξαφνική διακοπή του ρευστού  και της ταυτόχρονης ραγδαία αυξανόμενης φορολόγησης.

Σε καμία άλλη χώρα δεν έχει διαρκέσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα το «έκτακτο» ακόμη μέτρο της διαχείρισης κεφαλαίων.

Κάτι που δίνει το δικαίωμα στον  καθένα πλέον να θεωρεί ότι δρομολογήθηκε όχι ως αναγκαστική λύση μετά το δημοψήφισμα αλλά ως προεπιλογή ενός συγκεκριμένου σχεδίου διαχείρισης του ελληνικού κράτους και ειδικότερα του λαού του.

Έπονται χειρότερα αφού ήδη το πρώτο βήμα έγινε και το αποδεχθήκαμε: Η αφαίρεση της δυνατότητας επιλογής και απόφασης.

Υπάρχει ωστόσο ακόμη η δυνατότητα αντιστροφής πορείας αλλιώς μπορούμε να βλέπουμε τη φυλακή μας ως ειδυλλιακό παράδεισο απρόσκοπτης  κατανάλωσης…

credit card

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές