• 1

mikis

Ακόμη κι έτσι ..Τώρα που το πέρασμα του χρόνου έχει επιβαρύνει εμφανώς λίγο τον Μίκη.Ακόμη κι έτσι δεν μπορείτε να φτάσετε το μεγαλείο του ανδρός , ούτε καν να προσεγγίσετε το μπόι του γιγαντιαίου Μίκη…Πολιτικοί νάνοι …άνθρωποι ανεπάγγελτοι που δεν έχουν προσφέρει τίποτε στον τόπο πέρα από την κατανάλωση της υπέρογκης βουλευτικής τους αποζημίωσης , που δεν τόλμησαν ούτε να ολοκληρώσουν τη θητεία τους – ή έκαναν ότι πέρναγε από το χέρι και την τσέπη τους για να την αποφύγουν - και που δεν έχουν το ανάστημα ούτε να θυσιάσουν ούτε να θυσιαστούν για τίποτα, ανάξια ανθρωποειδή του κομματικού σωλήνα… Αυτοί λοιπόν ζαλισμένοι από την τοξική και παραισθησιογόνα αίσθηση της εξουσίας τους – την οποία θεωρούν αιώνια, αμεταβίβαστη και δεδομένη- νομίζουν ότι η ισχύς και η αξία τους είναι τόση που έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα. Να στηλιτεύουν έναν ολόκληρο λαό που δεν συμφωνεί μαζί του. Να ορίζουν ως γνήσια φασιστοειδή πότε έχει το δικαίωμα να μιλά η Εκκλησία και πότε όχι ανάλογα με το εάν ο εκάστοτε ιεράρχης συμβαδίζει με τη δική του ς γραμμή και τοποθέτηση ή όχι. Το ίδιο ισχύει και για τη δικαιοσύνη και οποιονδήποτε διαφοροποιείται από τις συγκυριακές αξίες και κατευθύνσεις τους…

Δεν μπορείτε λοιπόν να κρίνετε τον Μίκη. Όχι επειδή δεν έχετε το δικαίωμα αλλά επειδή δεν έχετε το ελληνικό ήθος εκείνο το ήθος που υπάρχει από την αρχαιότητα στων Ελλήνων τις κοινότητες. Το ήθος και το έθος που επιβάλλει στον Έλληνα από τα γεννοφάσκια του να σέβεται και να ακούει με ευλάβεια τη σοφία του γηραιότερου πατέρα όλης της κοινότητας . Εκείνο το ήθος που εξυψώνει τη γνώση και την εμπειρία και δίνει στον σοφό τον κυρίαρχο ρόλο και λόγο ακούγοντας με ευλάβεια…ειδικά όταν έχει αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του, έχει βρεθεί αμέτρητες φορές αντιμέτωπος με τον θάνατο , έχει υποστεί βασανιστήρια και έχει φυλακιστεί παλεύοντας μόνο και μόνο να διασώσει υψηλές αξίες και ιδανικά της ελληνικής φυλής, που επιβίωσαν και επιβιώνουν διαχρονικά και ξεπερνούν κόμματα και ιδεολογίες , γιατί απλώς εκπροσωπούν ολόκληρη την Ελλάδα και βρίσκονται στη συνείδηση και την ψυχή των περισσότερων Ελλήνων.

Το Ελληνικό ήθος και έθος

Το ήθος και το έθος το ελληνικό δεν θα επέτρεπε ποτέ τον βανδαλισμό του σπιτιού ενός τέτοιου ανθρώπου και την απόπειρα τρομοκράτησής του …- την ημέρα μάλιστα που το επίσημο κομματικό έντυπο - όργανο της αριστερής εξουσίας τον στοχοποιούσε και επιχειρούσε να μειώσει τη σημασία της προσφοράς και επιρροής του στο λαό.

Δεν μπορεί λοιπόν η Αριστερά πλέον να εξακολουθεί να καπηλεύεται το έργο και τους αγώνες του Μίκη ως αποκλειστική κληρονομιά, ούτε να κάνει μεταβίβαση αυτού του θησαυρού σε μία μέρα στην άκρα δεξιά επιχειρώντας μάλιστα να μειώσει την αξία του, επειδή η ίδια δεν πρέπει να κρίνεται από κανέναν , ούτε από τον Μεγάλο Αγωνιστή Μίκη . Δεν έχουν ούτε την αρμοδιότητα ούτε το δικαίωμα εκείνοι που εξακολουθούν να τρέφονται και να πλουτίζουν από το εναπομείναν υστέρημα του ελληνικού λαού να επιχειρούν να μικρύνουν κάποιον που μόνο με τη μουσική του έχει ωθήσει την ελληνική ψυχή σε αμέτρητες στιγμές εθνικής ανάτασης , εσωτερικής απελευθέρωσης και ευτυχίας.

Δεν έχουν το δικαίωμα αυτοί που εξευτέλισαν και εξευτελίζουν τη χώρα και τον λαό αμειβόμενοι αδρά να κρίνουν έναν Παγκόσμιο Έλληνα, που έκανε όλη την υφήλιο να λατρέψει με τη μουσική του την Ελλάδα, να ερωτευτεί και να πολεμήσει…Αυτόν που τον προσκυνούσε ο Φιντέλ Κάστρο, ο Άντονι Κουίν, οι Εβραίοι, οι Γερμανοί, οι Κούρδισες μαχήτριες Πεσμεργκά που χρησιμοποίησαν τη μουσική τους πριν τις αδυσώπητες μάχες με τον ISIS και όλη η υφήλιος , όχι δεν μπορείτε να τον κρίνετε….

Γιατί ο Μίκης είναι δώρο θεού- όπως ετυμολογικά αναφέρει και το επίθετό του - και ευλογία για την ιστορία το παρελθόν και κυρίως το παρόν αυτού του τόπου.
Γιατί την πιο κρίσιμη συγκυρία και χωρίς να έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα, βγήκε μπροστά , και είπε στον Έλληνα αποφασιστικά « Σήκω Όρθιος!» «Αντιστάσου!»

Στα 90 του χρόνια ενέπνευσε για νέους αγώνες την ώρα που οι 40αρηδες της Αριστεράς μας επιβάλλουν το καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας, μας διατάσσουν συνεχώς να παραμείνουμε ήσυχοι υπάκουοι και γονατισμένοι, και δεν είναι άξιοι να πολεμήσουν ούτε κι όταν ο λαός του προσφέρει απλόχερα ένα μεγαλειώδες και παντοδύναμο 60% Όχι στη λιτότητα.

Ο Μίκης και το συλλαλητήριο της Αθήνας

Γιατί ο Μίκης στο συλλαλητήριο της Αθήνας ένωσε όλους τους Έλληνες σαν μια γροθιά, την ώρα που εσείς κάνετε ότι περνάει από το χέρι σαν για να τους διχάσετε, να μειώσετε τη δύναμη του και το ιλιγγιώδες ύψος της ελληνικής ψυχής.

Γιατί ο Μίκης με την πατριωτική στάση του εξάλειψε τα άκρα και τον εθνικισμό την ώρα που εσείς με τη χρόνια εθνομηδενιστική και ανθελληνική σας υστερία τα ενισχύετε και στο τέλος θα φέρετε τα άκρα στην κυβέρνηση …

Γιατί αυτοί που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε Αριστεροί , ούτε δεξιοί , ούτε φιλελεύθεροι παρά μόνο αδίστακτοι εξουσιομανείς τυχοδιώκτες δεν μπορούν να κρίνουν ένα Σύμβολο.
Τα σύμβολα δεν τα αγγίζεις. Αυτό αναφέρει άλλωστε και το ίδιο μας το Σύνταγμα..

Αλλά κάτι τέτοιο βέβαια είναι λίγο δύσκολο να το κατανοήσουν ανθρωπάκια που τα έβαλαν ακόμη και με το Αγιο Φως και τον ίδιο τον Θεό! Στον Μίκη θα κολλήσουνε;

Y.Γ.: Δεν θα αφαιρέσετε από τον έθνος τις «χρυσές» του εφεδρείες είτε προέρχονται από την Αριστερά, είτε από τη Δεξιά, είτε από το Κέντρο ειδικά τώρα στην πιο δύσκολη και επικίνδυνη καμπή για την εθνική ασφάλεια και την ακεραιότητα

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές