gewrgios

ΓΕΩΡΓΙΟΣ : "Όσοι πρότειναν ή ενέκριναν τη δημιουργία του Κέντρου Προσφύγων αναλαμβάνουν και την αυτονόητη ευθύνη"

Σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Προσφύγων στους χώρους της Ιεράς Μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

1. Η Ιερά Μητρόπολις, μέσω της Νομικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου, κίνησε ήδη από το παρελθόν έτος, διαδικασία επαναλειτουργίας της Ιεράς Μονής και δημιουργίας σε αυτήν Κέντρου Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δομών.

2. Ουδείς, μέχρι σήμερα (19 Μαρτίου 2016) ζήτησε από την Ιερά Μητρόπολη γνώμη ή, πολύ περισσότερο, άδεια περί δημιουργίας Κέντρου Προσφύγων.

3. Όσοι πρότειναν ή ενέκριναν τη δημιουργία του Κέντρου Προσφύγων αναλαμβάνουν και την αυτονόητη ευθύνη για α) τη φιλοξενία και εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων συνανθρώπων μας, β) την απρόσκοπτη τέλεση των ι. ακολουθιών στον Μοναστηριακό Ναό, γ) τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, δ) τον σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς και ε) την εξασφάλιση της κοινωνικής γαλήνης στα χωριά της περιοχής και της Πιερίας γενικότερα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

στις Σάββατο, Μαρτίου 19, 2016


Σεβασμιότατε κ. Γεώργιε…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Διάβασα την ανακοίνωση του κκ Γεωργίου Μητροπολίτη Κίτρους και Πλαταμώνος, φίλε Λευτέρη και από τις στήλες του ΛΕΥΤΕΡΙΑ θα ήθελα δημοσίως να πω ότι συμφωνώ μαζί του.

Ας μην βιαστούνε μερικοί να αντιτάξουν ότι ΔΕΝ είναι σύμφωνο με την Χριστιανική διδασκαλία της αγάπης το μήνυμα του Μητροπολίτη της γενέτειράς μου.

Εάν αυτοί ανήκουν στο...

κλασικό χώρο της αποκαλούμενης «αριστεράς» εάν δηλαδή έλκουν τις ιδεολογικές τους σημερινές θέσεις από τις γνωστές θέσεις του ΚΚΕ μπορώ να κατανοήσω τις…"ενστάσεις" τους που με προκάλυμμα τον «ανθρωπισμό» εξυπηρετούν συμφέροντα που απέχουν πολύ από αυτόν…

Οι αδαείς θα πρέπει να πληροφορηθούν ότι από τα πρώτα βήματά της η Οκτωβριανή Επανάσταση στην τσαρική Ρωσία διέλυσε και πολέμησε με μίσος την Ορθοδοξία και, ακούγεται πολύ σύγχρονο και επίκαιρο, μαζί την αστική μεσαία τάξη!

Ο χώρος της Ι. Μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου είναι μια κλασική περιοχή, την θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια και τις επισκέψεις εκεί με τον αποδημήσαντα προ πολλού Ιεροκήρυκα Χαρίτωνα Πνευματικάκη, και η παρουσία «μεταναστών-προσφύγων» κυρίαρχα εάν όχι αποκλειστικά Μουσουλμανικής πίστης θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να εγερθεί η αίτηση-απαίτηση να χτιστεί εκεί κατάλληλος χώρος για τους πιστούς του Ισλάμ που θέλουν να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα…

Δηλαδή ένα Τζαμί στον χώρο της Ι. Μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου…

Θα τολμούσα να ρωτήσω εάν, τελικά, ελήφθη η απόφαση για να φιλοξενηθούν εκεί κάποιοι συνάνθρωποί μας έχει γίνει ο σχετικός έλεγχος, να πιστοποιηθεί ότι είναι Σύριοι πρόσφυγες και μάλιστα Χριστιανοί;

Πότε επιτέλους θα συνέλθουμε και θα αντιληφθούμε τι σημαίνει όλη αυτή η ιστορία με δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, πρόσφυγες και δήθεν «πρόσφυγες» Μουσουλμάνους στην Ελλάδα;

Όσοι ασχολούμαστε με κοινωνικό-ψυχολογικά θέματα γεοστρατηγικής σημασίας βλέπουμε πεντακάθαρα αυτά που εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ δεν παρουσιάζουν εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικό-οικονομικά συμφέροντα.

Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ (και εκατοντάδες άλλα ελληνικά blogs και ιστοσελίδες) είχαν δημοσιεύσει το άρθρο μου με τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου Αγγλίας κκ Justin Welby για τις απώτερες επιδιώξεις και στόχους του ISIS (Daesh) να εξαφανίσει από την γενέτειρά του τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ