yperagia theotokos

Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς

Διάσωσον,
από κινδύνων, τους δούλους σου, Θεοτόκε,
ότι πάντες μετά Θεόν, εις σε καταφεύγομεν,
ως άρρηκτον τείχος και προστασίαν
    
Πρεσβεία θερμή, και τείχος απροσμάχητον,
ελέους πηγή, τού κόσμου καταφύγιον,
εκτενώς βοώμεν σοι, Θεοτόκε Δέσποινα, πρόφθασον,
και εκ κινδύνων λύτρωσαι ημάς,
η μόνη ταχέως προστατεύουσα.

Δέσποινα, πρόσδεξαι τας δεήσεις των δούλων σου,
και λύτρωσαι ημάς, από πάσης ανάγκης και θλίψεως

Ο Έλληνας πάντα, όταν αντιμετώπιζε δυσκολίες, προσφεύγει στην μεγαλοψυχία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Θα φωνάξει από τα βάθη της ψυχής του «Παναγία μου βόηθα». Και η Μεγαλόχαρη Κυρία τις περισσότερες φορές θα προστρέξει ως Γοργοεπήκοος, Ελεούσα να γίνει Πρέσβειρα στον Ύψιστο για χατίρι μας.

Δεν υπάρχει εθνικός αγώνας, που οι Έλληνες να μην την αποκαλεστούμε και να μην ικετεύσουμε την Μεγαλόχαρη στο να μας βοηθήσει. Πολλές είναι οι μαρτυρίες, για την παρουσία της και την θαυματουργεί προστασία της, που παρείχε μεγαλόκαρδα στους Έλληνες στρατιώτες, αλλά και στους απλούς Έλληνες πιστούς που προσέφυγαν στην Χάρη της.

Στις ημέρες μας ο Ελληνισμός,για μια φορά ακόμη στην πορεία της ιστορίας του, δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται στην οικονομικά, δοκιμάζεται ηθικά και κοινωνικά, αλλά δοκιμάζεται και στην εθνική του υπόσταση και στην εθνική του κυριαρχία.

Σήμερα μετά από πολλά χρόνια δεν διακυβεύονται μόνο τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού που κατακτήθηκαν μετά σκληρούς αγώνες, αλλά διακυβεύεται η όλη υπόσταση του και η ιστορική του συνέχεια.
 
Ο απλός Έλληνας πολίτης αγωνίζεται «με νύχια και με δόντια» να επιβιώσει σε υλικό επίπεδο, δεχόμενος, ένα καταιγισμό υπερφορολόγησης, μια πρωτόγνωρη επίθεση στις ηθικές και κοινωνικές αξίες του, μία πρωτοφανή δημογραφική αλλοίωση με ψυχολογικές επιχειρήσει στο ηθικό του και την εθνική του ταυτότητα, ενώ μία δαμόκλειος σπάθη απειλεί με ακρωτηριασμό την εθνική κυριαρχία μας στο σημερινό Ελληνικό κράτος (Θράκη, Αιγαίο, ΑΟΖ και στην περιοχή της Ηπείρου).
     
Τα σύννεφα μαζεύονται βαριά στον ορίζοντα και η αίσθηση του κινδύνου είναι πολύ μεγάλη. Η καταιγίδα είναι πλέον θέμα χρόνου το πότε θα ξεσπάσει, είτε με κοινωνική μορφή, λόγω των οικονομικών συνθηκών -που μας επιβάλουν οι σύγχρονοι «κατακτητές του κολάρου» - είτε με την αθρόα εισβολή αποικιστών, είτε με ήττες στα εθνικά μας θέματα, που μεθοδεύονται παρασκηνιακά εδώ και πολύ καιρό.

Σε τέτοιου είδους κρίσιμες στιγμές, ο Ελληνισμός προστρέχει πάντοτε στην Θεία Βοήθεια και ζητά από την Μεγαλόχαρη Μητέρα, να μας ευσπλαχνιστεί και να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την σκληρή εγκόσμια δοκιμασία.

Ζητά από την Θεομήτορα να κάνει το θαύμα της για να σωθεί ο πολυπαθής Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, που με πολύ μίσος οι διάφοροι επίδοξοι κατακτητές θέλουν να εξαφανίσουν την ταυτότητα του από προσώπου γης.

Οι ιστορικές καταβολές

Μπορεί η προσπάθεια κατάκτησης της πρωτεύουσας της Ελληνο-Ορθοδοξίας της Κωνσταντινούπολης, από τους Αβάρους και τους Πέρσες το 626 μ.Χ., να φαίνεται μακρινό παρελθόν, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Ήταν τότε που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Σέργιος, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την Βασιλεύουσα και τον λαό της, προσέτρεξαν με δεήσεις στη Χάρη Της Μεγαλόχαρης και ο Ελληνισμός σώθηκε. Προς τιμήν δε της σωτηρίας, που χάρισε η Θεοτόκος, στο λαό του Βυζαντίου, γράφηκε ο περίφημος «Ακάθιστος Ύμνος», με το γνωστό σε όλους «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ Τα Νικητήρια»

yperagia theotokos

Φωτο από το omothimadon.gr

Δεν ήταν όμως και η μόνη φορά που οι Έλληνες προσέτρεξαν στη βοήθεια της Μεγαλόχαρης Θεοτόκου, και Εκείνη εισάκουσε τις δεήσεις τους και τους βοήθησε στους αγώνες προάσπισης των δικαίων τους. Είναι πολλές οι μαρτυρίες που αναφέρουν Έλληνες μαχητές να βλέπουν στο πεδίο της μάχης την Παναγία να τους οδηγεί και να τους προστατεύει στις δοκιμασίες του έθνους μας, στο πέρασμα των αιώνων.

Οι σύγχρονες επιθέσεις κατά του Ελληνισμού

Δυστυχώς, οι σημερινές συνθήκες της ελληνικής πραγματικότητας, δεν απέχουν πολύ από τις ιστορικές απόπειρες εξόντωσης του Ελληνισμού και άλωσης του πολιτισμού του,αφού σήμερα ο Έλληνας, δέχεται μια ιδιόμορφη επίθεση σύγχρονης τελειοποιημένης μορφής, με τον ίδιο πάντα ιστορικό στόχο. Τον εθνικό αφανισμό του και της ιδιαίτερης ταυτότητάς του.

Είναι ένας ακήρυχτος επίσημα πόλεμος, που διεξάγεται σιωπηλά, προσπαθώντας να μην γίνει αντιληπτός, γιατί τότε θα υπάρξουν αντιδράσεις. Φοβούνται ότι τότε θα υπάρξει στη πράξη σκληρή αντίσταση, που θα αποτρέψει το επιδιωκόμενο ανθελληνικό αποτέλεσμα.

Οι επιθέσεις που δέχεται σήμερα ο Ελληνισμός είναι σε πολλαπλά επίπεδα, με τις ακόλουθες μορφές :

  • Οικονομική επίθεση με φοροεισπρακτική καταιγίδα, που μπορεί να μην έχει την επίσημη σφραγίδα κάποιου εισβολέα κατακτητή αλλά αγγίζει τις συνθήκες Τουρκοκρατίας. Παράλληλα αντί να διαμορφώνονται συνθήκες ανάπτυξης και αύξησης της αγοραστικής δύναμης του απλού πολίτη, επιβάλλονται συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού με ταυτόχρονη μείωση μισθών και συντάξεων ώστε να μην μπορείς να επιβιώσεις.
  • Δημογραφική επίθεση σε τριπλό επίπεδο.

Στο πρώτο δημιουργούνται συνθήκες υπογεννητικότητας στους Έλληνες.

Στο δεύτερο αναγκάζουν τους νέους Έλληνες προκειμένου να επιβιώσουν και έχουν κάποιο μέλλον να φύγουν από την πατρίδα τους και να ξενιτευτούν. στο εξωτερικό.

Στο τρίτο με την συγκατάθεση των Ελληνικών κυβερνήσεων,γίνεται αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών, που στο όνομα του ανθρωπισμού παίρνει μορφή εποικισμού, από λαούς με άλλες ηθικές αξίες, χωρίς κανένα κρατικό αντίμετρο.

  • Πολιτισμική επίθεση σε κοινωνικά ήθη και αξίες με την ύπαρξη τριών μετώπων.

Το ένα είναι εσωτερικό με την της διαφθοράς, η οποία δεν τιμωρείται, ενώ εκτιμάται και επιβραβεύεται η μόνο η υλική ισχύς, ασχέτως του τρόπου που έχει επιτευχθεί.

Παράλληλα στο εσωτερικό μέτωπο γίνεται και μια τεράστια προσπάθεια Αποχριστιανοποίησης και αποκοπεί των Ελλήνων από την Ορθοδοξία, που υπήρξε παράγοντας ηθικής και εθνικής συνοχής του γένους μας.

Το τρίτο μέτωπο είναι η πολιτιστική επίθεση που γίνεται με την προσπάθεια αναγκαστικής αποδοχής των ηθικών αξιών των νέων κατοίκων της πατρίδος μας που δεν έχουν καμιά σχέση με τις Ελληνικές παραδόσεις χιλιάδων χρόνων.

  • Επίθεση υπονόμευσης του ηθικού του με «Ψυχολογικές Επιχειρήσεις»

O Ελληνισμός δέχεται και ένα άλλου είδους ύπουλη επίθεση στο ηθικό του και στην απώλεια της εθνικής του ταυτότητος, με την εσκεμμένη παραχάραξη της ιστορίας, την απαξίωση των εθνικών αγώνων και την προσπάθεια να τον κάνουν να δεχθεί ότι είναι φταίχτης και θα πρέπει να υποστεί τα δεινά της υποδούλωσης.

Επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα του Ελληνικού κράτους και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που απορρέουν από Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο. (Θράκη, Αιγαίο, Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί η Ελληνική ομογένεια σε γειτονικές χώρες Τουρκία, Σκόπια – FYROM και Βόρειο Ήπειρο).

Η κρισιμότητα του σήμερα

Οι συνθήκες που επιβάλλονται μέσα από αυτές τις πολύμορφες επιθέσεις, διαμορφώνουν μια Ελλάδα νέας μορφής και υφής, που στο τέλος δεν θα έχει καμιά σχέση με την ουσιαστική Ελληνικότητα και τον Ελληνικό πολιτισμό. Προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα νέο κράτος που θα έχει μεν Ελληνικό όνομα, αλλά δεν θα είναι Ελληνικό στην ουσία.

Τότε το μακραίωνο Όνειρο των ανθελλήνων και μισελλήνων, θα έχει ελπίδες να πραγματοποιηθεί.

Μπορεί σήμερα το κράτος που δημιούργησε το γένος των Ελλήνων μετά από σκληρούς αγώνες και με μεγάλες θυσίες, να μην έχει υποστεί επίσημη και φανερή επίθεση, αλλά υφίσταται τις ίδιες συνέπειες, που θα είχε υποστεί στην περίπτωση μιας εχθρικής  κατοχής.

Υφιστάμεθα μια ιδιόμορφη κατοχή, που επιδιώκει να διαλύσει τον κοινωνικό και εθνικό ιστό, που συνέδεε το Ελληνικό έθνος και το μεταβάλλουν σε μια ανώνυμη υλιστική κοινωνία, που απαρτίζεται από ένα λαό - κοπάδι, χωρίς ταυτότητα και ηθικές αξίες, πολύ εύκολα εκμεταλλεύσιμο και απόλυτα καθοδηγούμενο.

«Βόηθα Παναγιά»

Ο Ελληνισμός στις μέρες μας ζει και πάλι δύσκολες στιγμές αφού απειλείται με οικονομική, ηθική και εθνική εξόντωση. Ο απλός λαός το αντιλαμβάνεται και προστρέχει στην Θεομήτορα για βοήθεια όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν, γιατί γνωρίζει ότι χωρίς την Θεία Θέληση δεν μπορεί τίποτα να πραγματοποιηθεί.

Γι αυτό ας προστρέξουμε στη Χάρη και την Βοήθειά της και ας την ικετεύσουμε, ψάλλουμε για μια ακόμη φορά το αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, τον Ακάθιστο Ύμνο:

Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια
ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια
αναγράφω σοι η πόλις σου, Θεοτόκε.
Αλλ' ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον
εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον
ίνα κράζω σοι· χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε

yperagia theotokos