• 1

torpilismos ellhs

Είναι βαθιά η παράδοση στον Ελληνισμό να γιορτάζει τον 15 Αύγουστο, την εορτή της Μεγαλόχαρης, Δέσποινας και Θεομήτορος Μαρίας. Είναι όπως λέει ο λαός το Πάσχα του καλοκαιριού.

Αυτό όμως το ξέρουν και οι επιβουλείς του Ελληνισμού και κατ΄επανάληψη προσπάθησαν να επωφεληθούν από την ευλαβική επικέντρωση των Ελλήνων στη μεγάλη θρησκευτική τους γιορτή.

Ο τορπιλισμός της «Έλλης»

Το 1940 την στιγμή που τα σύννεφα του πολέμου είχαν μαζευτεί στην Ευρώπη και όλοι περίμεναν το μεγάλο ξέσπασμα της τελικής καταιγίδας, η φασιστική Ιταλία που έψαχνε αφορμή για κηρύξει τον πόλεμο και στην Ελλάδα, τορπίλισε ανήμερα της Παναγίας το εύδρομο καταδρομικό του Πολεμικού μας Ναυτικού την «Έλλη», που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Τήνου για τον πανηγυρισμό της μεγάλης γιορτής.

Ο τρομαχτικός κρότος και ο τεράστιος μαύρος καπνός πανικόβαλλε στην αρχή το μεγάλο πλήθος των προσκυνητών, αλλά πολύ γρήγορα μεταβλήθηκε σε οργή του Ελληνικού λαού για το άδικο και ύπουλο της άνανδρης επίθεσης.

Από τις έρευνες πολύ γρήγορα έγινε γνωστό ότι η τορπίλη που βύθισε την «Έλλη»  προερχόταν από ιταλικό υποβρύχιο. Η τότε κυβέρνηση, όμως του Ιωάννη Μεταξά πολύ σωστά πράττοντας, δεν έδωσε συνέχεια και δεν ανακοίνωσε ότι από τα θραύσματα της τορπίλης που βρέθηκαν προέκυπτε η ταυτότητα του δολοφόνου επιδρομέα.

torpilismos ellhs

Το Ιταλικό Υ/Β DELFINO με κυβερνήτη τον G.AICARDI που τορπίλισε το εύδρομο «Έλλη»

Η κυβέρνηση Μεταξά προτίμησε «να αγοράσει χρόνο» για να προετοιμάσει τη χώρα μας όσο μπορούσε καλύτερα για την επερχόμενη μεγάλη επίθεση. Αγόραζε χρόνο για οχυρώσει ηθικά και υλικά (στρατιωτικοί εξοπλισμοί) καλύτερα την Ελλάδα, ώστε λίγους μήνες αργότερα, να δημιουργήσει το έπος του 1940 στην Αλβανία και στα οχυρά του Ρούπελ.
 
Σήμερα που ζούμε σε ανάλογη χρονική περίοδο γεωπολιτικών ανακατατάξεων, με ποιο ακριβώς τρόπο μας προετοιμάζουν οι Ελληνικές δημοκρατικές κυβερνήσεις;

Μήπως αντί να προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε αναπάντεχες επικίνδυνες καταστάσεις οι κυβερνήσεις μας φροντίζουν να γίνουμε υποχείρια ξένων κυβερνήσεων και αφοπλιζόμαστε ηθικά, οικονομικά και στρατιωτικά;

Ισχυροποιούν την Ελλάδα, ή την υπονομεύουν σε πολλαπλό επίπεδο, ώστε σε κάποια κρίσημη στιγμή να είμαστε αφοπλισμένοι και αδύναμοι για να μην μπορούμε να πούμε ΟΧΙ;

torpilismos ellhs

Αττίλας ΙΙ  στην Κύπρο

Την ίδια τακτική, του ύπουλου κτυπήματος, θα ακολουθήσουν και οι Τούρκοι το 1974, που θα πραγματοποιήσουν μετά από υπογεγραμμένη εκεχειρία, την παραμονή της Παναγίας  για να αρπάξουν το 38 % της Κύπρου.

Οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούμε ότι με την πρώτη απόπειρα απόβασης και εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου, οι Τούρκοι κατόρθωσαν να καταλάβουν μόνο το 2% του νησιού.

 Στις 22 Ιουλίου υπογράφεται εκεχειρία και δρομολογούνται τα γεγονότα της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, που θα ολοκληρωθούν στις 24 Ιουλίου με το ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την ορκωμοσία πολιτικής κυβέρνησης.

Οι Τούρκοι τότε κατέχουν μόνο μερικούς θύλακες που πολύ εύκολα οι Ελληνοκύπριοι με την εθνική φρουρά μπορούν να τους αποκρούσουν. Ενώ όμως οι Τούρκοι παραβιάζοντας τη συνθήκη κατάπαυσης του πυρός, εξοπλίζονται συνεχώς και ενώνουν με παράνομο τρόπο τους θύλακες τους προκειμένου να ισχυροποιηθούν, εμείς μένουμε αδρανείς και δεν παρέχουμε ενισχύσεις στις μαχόμενες από μόνες τους, δικές μα στρατιωτικές μονάδες

Και φυσικά, δεν καταγγέλλουμε την καταπάτηση της εκεχειρίας από τους Τούρκους εισβολείς.

Στις 14 Αυγούστου

Στις 14 Αυγούστου με ισχύουσα τυπικά την κατάπαυση του πυρός, οι Τούρκοι θα βρεθούν να κατέχουν το 20% της Κύπρου, αλλά και πάλι δεν θα είναι ευχαριστημένοι.
 
Εξοπλισμένοι πλέον σαν αστακοί αφού εκμεταλλεύθηκαν τις συνθήκες κατάπαυσης του πυρός από πλευράς Ελλήνων και κατέχοντες πλέον καλύτερες θέσεις από στρατηγικής απόψεως, θα εξαπολύσουν δεύτερο μεγάλο κύμα επίθεσης, τον περίφημο «Αττίλα ΙΙ», καταλαμβάνοντας πλέον μέσα σε λίγες μέρες άλλο 18% της Κύπρου. Στις 20 Αυγούστου θα κατέχουν συνολικά το 38% του νησιού, που είναι και το πλέον εύφορο τμήμα του.
 
Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ελληνική στάση και ιδιαίτερα από την στάση και τις αποφάσεις που έλαβαν η στρατιωτική μας ηγεσία και οι πολιτικοί μας, εκείνη την εποχή.
 
Γι΄ αυτό ίσως δεν έχει ανοίξει ακόμη και ο περίφημος «Φάκελος της Κύπρου», που ακόμη περιμένει καταχωνιασμένος για να μην μάθουμε την αλήθεια.

torpilismos ellhs

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές