• 1

xtyphma tourkia

Στην Τουρκία του Νεοσουλτάνου Ερντογάν, στη χώρα που παλεύει να αποκαταστήσει τη δημοκρατική νομιμότητα μετά την απόπειρα του «γκιουλενικού»   πραξικοπήματος, όλα επιτρέπονται και όλα μπορούν να συμβούν προκειμένου να διαφυλαχθεί η … οθωμανική «κανονικότητα». Συλλήψεις και εξαφανίσεις δημοσιογράφων ακόμη και των μεγαλύτερων δυτικών δικτύων , απαγορεύσεις ακόμη και της μετατροπής της ώρας από θερινή σε χειμερινή, επαναφορά της θανατικής ποινής, εδραίωση της πιο ακραίας ισλαμιστικής κοσμοθεώρησης σε κάθε τομέα τη δημόσιας ζωής, νομιμοποίηση κάθε μέσου και τρόπου για την επαναφορά των φυλακισμένων πραξικοπηματιών- γκιουλενιστών  στον «ίσιο δρόμο»… Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα επιβολής της … έννομης τάξης η σύλληψη και φυλάκιση βουλευτών ακόμη και με ατεκμηρίωτες ή εντελώς φαντασιακές κατηγορίες μόνο ως λεπτομέρεια θα μπορούσε να ειδωθεί…

Εάν πάλι αυτοί οι βουλευτές είναι Κούρδοι, τότε ακόμη κι εάν δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, ή εκπροσωπούν την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη της χώρας πρέπει να συλληφθούν ….Οι κατηγορίες της σύλληψης είναι δευτερεύον ζήτημα.

Μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη  291 είναι οι συλλήψεις στελεχών από το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) την ώρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία σφυροκοπά συνεχώς θέσεις των Κούρδων στο Ιράκ

Ο πρόεδρος του κουρδικού κόμματος HDP  Σελαχατίν Ντεμιρτάς με διαπιστωμένα καρδιολολογικά προβλήματα, συνελήφθη στις αρχές Νοεμβρίου μαζί με τη συμπρόεδρο του Φιγκέν Γιουξεκντάγ και 13 βουλευτές. Μία από τις κατηγορίες ήταν η συνεργασία με το PKK. Tην ημέρα της αποτρόπαιας πολύνεκρης διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Κωσταντινούπολη και αφού καταδίκασε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το χτύπημα ο Κούρδος Πρόεδρος , ο Ντεμιρτάς υπέστη στις φυλακές σοβαρό καρδιακό επεισόδιο το οποίο παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή του.

Πειραματική εφαρμογή της θανατικής ποινής λίγο πριν την εφαρμογή της;

xtyphma tourkia

Η κουρδική απάντηση

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το κουρδικό κόμμα, ο Ντεμιρτάς είχε έντονους σπασμούς ενώ εδώ αι καιρό οι υπεύθυνοι των φυλακών δεν του χορηγούσαν τα καθιερωμένα και απολύτως απαραίτητα φάρμακά του.

Με αίτησή του μάλιστα στον τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο , το κουρδικό κόμμα ( HDP) απαιτεί να εξεταστεί ο Ντεμιρτάς σε ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο και από γιατρούς μη εγκάθετους του καθεστώτος. Την ίδια ώρα ολοένα και περισσότεροι Κούρδοι αναφέρονται σε συντονισμένη απόπειρα δολοφονίας του Αρχηγού του κόμματός τους και προειδοποιούν ότι εάν η κατάσταση του Κούρδου Προέδρου χειροτερέψει τότε η στάση των Κούρδων εντός Τουρκίας θα διαφοροποιηθεί προαναγγέλλοντας κατ’ ουσίαν μαζική εξέγερση.
 
Ίσως  η πιο «σοφή» κίνηση του τουρκικού καθεστώτος για να συσπειρώσει όλους τους Κούρδους εντός και εκτός Τουρκίας, αφού μέχρι χθες η  κουρδική οργάνωση ΤΑΚ - Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν- που ανέλαβε την ευθύνη και  για το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη είχε αυτονομημένη πορεία, θεωρώντας το PKK συντηρητικό και έως ένα βαθμό ενδοτικό.

«Χτυπώντας» το καθεστώς του Νεοσουλτάνου , την πιο νηφάλια κουρδική φωνή με τέτοιο κραυγαλέο μάλιστα τρόπο, δημιουργείται και η αιτία και το άλλοθι για να συσπειρωθούν όλοι οι Κούρδοι σε μια γραμμή άμυνας και επίθεσης ώστε ένα «κουρδικό» καρδιακό επεισόδιο να οδηγήσει στη μοιραία «τουρκική ανακοπή».

xtyphma tourkia

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές