Trump victry

Το Αμερικανικό αλλά και το παγκόσμιο κατεστημένο συμφερόντων , φαίνεται ότι είναι πολύ ενοχλημένο από την εκλογή ως προέδρου των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τράμπ.

Τους φοβίζει η νέα λογική του πατριωτισμού , που είναι ενάντια στην μεθοδευμένη οικονομική παγκοσμιοποίηση και πολτοποίησης των κοινωνικών αξιών στο βωμό του κέρδους και της ολοσχερής μετατροπής της κοινωνίας μας σε μια απρόσωπη μονάδα παραγωγής και κατανάλωσης.

Οι αντιδράσεις στην εκλογή του Τράμπ ξεκίνησαν με κάποιες διαδηλώσεις μικρής συμμετοχής.

Αφού τον λοιδόρησαν μέσω των ΜΜΕ , ζήτησαν την επαναληπτική  καταμέτρηση των ψήφων σε τρείς κρίσιμες πολιτείες ( Γουϊσκόνσιν , Μίτσιγκαν , Πενσυλβάνια  ) , τώρα λίγο πριν συγκληθεί το κολέγιο των εκλεκτόρων ( 19 Δεκεμβρίου ) , κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια ώστε ορισμένοι από αυτούς να επηρεαστούν και να μην του δώσουν την ψήφο τους.

trump

Το παιχνίδι με τους εκλέκτορες

Προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα συνείδησης τουλάχιστον σε 37 εκλέκτορες και να μην ακολουθήσουν την εντολή για την οποία εκλέχθηκαν. Να κατέβει έτσι ο αριθμός  των εκλεκτόρων κάτω από τους 269. Σας είχαμε επισημάνει αυτή την μεθόδευση σε παλαιότερα κείμενα του «patriotis.gr».

Είναι το δικαίωμα που δίνουν ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ στους εκλέκτορες τους , να ψηφίζουν κατά συνείδηση και να μην δεσμεύονται να ψηφίσουν ως πρόεδρο τον υποψήφιο με τον οποίον εκλέχτηκαν. Σε άλλες πολιτείες όμως αυτού του είδους η αλλαξοπίστηση είναι πλημμέλημα ή ακόμα και ένα κακούργημα.

Είναι το πολύ σπάνιο φαινόμενο των «άπιστων εκλεκτόρων» , όπως λέγεται.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ότι μια συγκεκριμένη ώρα όλοι οι εκλέκτορες και στις 50 πολιτείες θα συνεδριάσουν στην πρωτεύουσα τους και θα ψηφίσουν με δίνοντας ένα κλειστό φάκελο. Όλοι οι φάκελοι σφραγισμένοι θα σταλούν υπηρεσιακά στη γερουσία στην Ουάσιγκτον , όπου σε ειδική συνεδρίαση θα ανοιχτούν και θα καταμετρηθούν στις 6 Ιανουαρίου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος που θα συγκεντρώσει 270 ψήφους από τους 538 εκλέκτορες θα ανακηρυχθεί  επισήμως πρόεδρος και θα ορκιστεί σε ειδική τελετή στις 20 Ιανουαρίου.

Συνεχή δημιουργία προβλημάτων

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στις 8 Νοεμβρίου άρχισαν οι φήμες για την πιθανή ανάμιξη των Ρώσων με τις αποκαλύψεις των Wikileaks  για τα E-mail της Χίλαρι Κλίντον. Φήμες που εντάθηκαν μετά την επανακαταμέτρηση των ψήφων , που όχι μόνο επιβεβαίωσαν την νίκη του Τράμπ αλλά και του έδωσαν περισσότερους ψήφους από την πρώτη καταμέτρηση !

Απορίας άξιον όμως είναι ότι δεν εστιάζονται στο περιεχόμενο των αποκαλύψεων των  αλλά στο ποιος έκανε τις αποκαλύψεις. Και εκεί ενοχοποιούν τους Ρώσους και τον Τράμπ επειδή  βρέθηκε ωφελημένος από την όλη κατάσταση.

Perer king tv

Αμέσως ακολούθησαν δημοσιεύματα ότι CIA έχει πληροφορίες και ότι θα διεξαχθούν έρευνες. Όμως όταν ρωτήθηκαν επισήμως οι υπεύθυνοι από τα ΜΜΕ είπαν ότι πρόκειται για λάθος.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Δημοκρατικού γερουσιαστή που είναι Peter King της Επιτροπής Πληροφοριών του Κογκρέσου ότι «η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών φαίνεται να πραγματοποίηση μια εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά του Donald Trump»

trump

Ο  νεοεκλεγείς πρόεδρος Τράμπ μέσω του Tweeter ως απάντηση έγραψε :

Donald J. Trump
If Russia, or some other entity, was hacking, why did the White House wait so long to act? Why did they only complain after Hillary lost?

Αν η Ρωσία, ή κάποιο άλλος, έκανε hacking, γιατί ο Λευκός Οίκος περιμένει τόσο καιρό για να δράσει ; Γιατί διαμαρτύρονται παρά μόνο μετά την ήττα της  Χίλαρι ;

Ο απερχόμενος όμως πρόεδρος Ομπάμα , βλέπει την ανάμιξη του ίδιου του Πούτιν στο hacking  με τα Wikileaks  και τέσσερεις δημοκρατικοί γερουσιαστές ζήτησαν την σύσταση διακομματικής ερευνιτικής επιτροπής που θα εξετάσει το όλο θέμα.

 

Καταχωρήσεις σε εφημερίδες

Βέβαια αυτοί που ενοχλούνται από την εκλογή του Ντόλαντ Τράμπ δεν αρκέστηκαν μόνο στις διάφορες φήμες. Έβαλαν καταχωρήσεις σε ορισμένες εφημερίδες εναντίων του Τράμπ προσπαθώντας να κλονίσουν όχι μόνο την κοινή γνώμη , αλλά και την συνείδηση των εκλεκτόρων σε ορισμένες πολιτείες που νίκησε.

trump newspaper

Ακολούθησε και μια σειρά από μικρότερες καταχωρήσεις όπως :

newspaper1

newspaper2

newspaper3

newspaper4
Αυτές είναι μερικές από τις καταχωρήσεις στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα.

Trump victry rally

Ο Ντόναλντ Τράμπ επισήμως αγνόησε όλες αυτές τις προσβλητικές προκλήσεις , πραγματοποίησε  τις απαραίτητες διαβουλεύσεις για την σύσταση της κυβέρνησης του και έκανε μια μεγάλη περιοδεία σε πολλές πολιτείες για να ευχαριστήσει τον κόσμο που τον ψήφισε.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη , με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και πολλές φορές πολιτικό φανατισμό κάτι απρόβλεπτο για του Αμερικανούς.

Εάν όντως γίνει τελικά μια τέτοιου είδους ανατροπή αποτελεσμάτων για τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ , με τους εκλέκτορες , μπορεί να υπάρξουν μεγάλες εσωτερικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ με απρόβλεπτες συνέπιες. Μπορεί να δημιουργηθούν μεγάλες αναταραχές και αμφισβήτηση του δημοκρατικού μοντέλου που υπάρχει στις ΗΠΑ.

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα λήξουν ομαλά προς όφελος όλου του κόσμου.

Trump victry rally