• 1

anolokliroti epanastasi tou 21 1 450

Το 1821 οι πρόγονοι μας ξεκινούσαν μια ακόμη επανάσταση εναντίων των Τουρκο-Οθωμανών που καταδυνάστευαν τους Έλληνες. Ευτυχώς αυτήν τη φορά η επανάσταση των «ραγιάδων» δεν βασίστηκε σε ξένους παράγοντες, αλλά σε Έλληνες πατριώτες οραματιστές που ήθελαν την πατρίδα τους ελεύθερη και ανεξάρτητη...

Οι επαναστατικές προσπάθειες που γίνονταν μέχρι εκείνη την στιγμή βασίζονταν σε υποσχέσεις ξένων, που ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στην περιοχή. Οι Ευρωπαίοι κάθε φορά που ήθελαν να διεκδικήσουν κάτι από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να την αποδυναμώσουν ξεσήκωναν τους χιλιοταλαιπωρημένους και δυστυχείς Έλληνες να επαναστατήσουν, με την υπόσχεση ότι θα τους βοηθήσουν. Μόλις όμως τα «έβρισκαν» με την Υψηλή Πύλη μας «άφηναν στα κρύα του λουτρού» και στο έλεος του σπαθιού του αιμοσταγούς Τούρκου που προέβαινε σε φρικιαστικές μεγάλες σφαγές.

Ο Ελληνικός λαός ήταν φοβισμένος και απηυδισμένος, αλλά φοβόταν να τα βάλει με μια Αυτοκρατορία που τρόμαζε ακόμα και του Ευρωπαίους και τα ευρωπαϊκά κράτη που διέθεταν την εποχή εκείνη την καλύτερη κρατική δομή και τεχνολογία.

Μια χούφτα πατριώτες που αγαπούσαν πρώτα από όλα την πατρίδα τους, την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια επανάσταση βασισμένη καθαρά σε Έλληνες με καρδιά που δεν θα οπισθοχωρούσαν την κρίσιμη στιγμή. Σκόπιμα όμως άφησαν να αιωρείται στον αέρα ό μύθος μιας υπέρτατης επαναστατικής εξουσίας που ακουμπά σε μια μυστηριώδη ξένη δύναμη. Η «Φιλική Εταιρεία» μάζευε συστηματικά και με τάξη τα προσανάμματα με τα οποία θα έβαζαν τη μεγάλη φωτιά στα Βαλκάνια.  

Η επανάσταση ξεκίνησε όσο γινόταν πιο μεθοδευμένα ακόμη και αναγκάζοντας ορισμένους βολεμένους προκρίτους να μοιραστούν τη λαϊκή θέληση για εξέγερση εναντίον των Τούρκων. Απλός λαός, κλέφτες, αρματολοί αλλά και ο πνευματικός κόσμος της εποχής ξεσηκώθηκαν να πολεμήσουν για την ελευθερία τους. Να πολεμήσουν για την θρησκεία τους, τις πνευματικές και ηθικές τους αξίες. Ήταν αποφασισμένοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους και την περιουσία τους προκειμένου να δουν την Ελλάδα ελεύθερη, χωρίς τα δεσμά της υποταγής.

Ήταν Έλληνες με ψυχή και καρδιά που δεν ολιγωρούσαν μπροστά στους κινδύνους αλλά ούτε και εξαγοράζονταν με υλικές παροχές. Ήταν πατριώτες που ήθελαν να προσφέρουν τα πάντα για την Ελλάδα και όχι να πλουτίσουν εκμεταλλευόμενοι την πατρίδα όπως κάνουν πολλοί στην εποχή μας.

anolokliroti epanastasi tou 21


Η αντιμετώπιση των Ευρωπαίων

Οι Ευρωπαίοι δεν είδαν με καλό μάτι την Ελληνική επανάσταση που τους άλλαζε τις ισορροπίες στο χώρο της Μέσης Ανατολής, όπου διακυβεύονταν μεγάλα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα τους. Όταν είδαν όμως τις πολεμικές ταραχές να διαρκούν και τις εμπορικές τους συναλλαγές να κινδυνεύουν, είτε να σταματήσουν είτε να ληστευθούν τα εμπορεύματά τους πειρατές της Μεσογείου, αποφάσισαν να επέμβουν υπέρ της Ελλάδος. Υπήρξε βέβαια κι ένας άλλος μεγάλος παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο για αυτήν τους την απόφαση. Ήταν η κοινή γνώμη που εκτιμούσε βαθιά μέσα από τον Διαφωτισμό τον Ελληνικό πολιτισμό και είχε εξαγριωθεί από τις θηριωδίες των αιμοσταγών Τούρκων προς τους επαναστατημένους Έλληνες.

Αμέσως βέβαια οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας φρόντισαν να βρουν τρόπους που θα υπονόμευαν την ελεύθερη και ανεξάρτητη στάση του νεοσύστατου κράτους της Ελλάδος. Είτε τοποθετώντας, είτε εξαγοράζοντας ηγέτες μας, είτε προσπαθώντας να δεσμεύσουν τη χώρα μας μέσα από οικονομικές σχέσεις και τοκογλυφικούς δανεισμούς υποτέλειας.

Ήταν μια νέας μορφής υποδούλωση χωρίς την χρήση στρατιωτικών μέσων άλλα μέσα από οικονομικές και νομικές διαδικασίες, που όμως είχε τον ίδιο σκοπό και το ίδιο αποτέλεσμα. Οι Ευρωπαίοι είτε με τους Βαβαρούς (Γερμανοί) και τον Όθωνα, είτε μετέπειτα με τους Γάλλους, τους Άγγλους, τους Αμερικανούς μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και σήμερα μέσα από τους δανεισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ίδιο πράγμα επιδίωκαν και επιδιώκουν.

Τον έλεγχο της Εθνικής μας κυριαρχίας, την απόκτηση της ιδιοκτησίας της Ελληνικής γης και εκμετάλλευση όφελος τους των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών και της γεωπολιτικής μας θέσης.

«Το σαρίκι του Τούρκου ή η τιάρα του Πάπα»

Μπορεί ορισμένοι ολιγόψυχοι από τους τελευταίους Βυζαντινούς πριν πέσει η Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, να προβληματίζονταν ως προς το που να υποταχθούν «στο σαρίκι του Τούρκου ή στην τιάρα του Πάπα», αλλά τελικά η υποταγή γίνεται και στους δύο με εναλλαγές κατά διαστήματα.

Το Ελληνικό κράτος κατά περιόδους μπόρεσε να υπάρξει ως ανεξάρτητο και να λειτουργήσει προς το δικό μας εθνικό όφελος και να γράψει νέες σελίδες δόξης στην παγκόσμια ιστορία. Αμέσως όμως κάποιοι φρόντιζαν να υπονομευόσουν τις δομές διαμορφώνοντας απόλυτα αρνητικές οικονομικές και πολιτικές συνθήκες προκειμένου να υπάρξει νέα υποταγή και νέα σκλαβιά. Είναι αυτό που προδιαγράφεται και προσπαθούν να μας επιβάλουν με τον πιο οργανωμένο και συστηματικό τρόπο σήμερα με τα διάφορα «Μνημόνια» τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και την μεγάλη υπερφορολόγηση.

Πρόκειται για τη νέα σκλαβιά του έθνους. Για μια «Βαβυλώνια αιχμαλωσία» και κατάσχεση της Ελληνικής γης και του εθνικού μας πλούτου που δεν έχει προηγούμενο στα τελευταία χρόνια. Θέλουν να πάρουν με... ειρηνικό τρόπο, ότι προσπάθησαν να αρπάξουν με πολέμους στο παρελθόν.

Θέλουν με τους δυσβάστακτους δανειακούς όρους βάζουν αλλά και τους οικονομικούς στόχους, που δεν είναι εφικτοί στα χρονικά περιθώρια που τοποθετούν, να κατασχέσουν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι μεθοδεύουν και την υπονόμευση του ηθικού μας και την εξαφάνιση της εθνικής ταυτότητος και συνείδησης, ώστε να μην υπάρχουν Έλληνες πατριώτες με συνείδηση που να τους αντισταθούν. Θέλουν διεθνιστές δουλοπάροικους που να εργάζονται για λογαριασμό τους και να τους δίνουν τον πλούτο που παράγουν.

anolokliroti epanastasi tou 21


Για μια νέα εθνική αφύπνιση

To 1821 οι πρόγονοι μας ξεκίνησαν μια εθνικο-απελευθερωτική επανάσταση που με πολλές θυσίες και πολύ αίμα ευοδώθηκε για να υπάρξει ελεύθερο Ελληνικό κράτος. Οι αγώνες του Ελληνισμού συνεχίστηκαν και με άλλες θυσίες και πολέμους προκειμένου να απελευθερωθούν κι άλλα υποδουλωμένα κομμάτια του Ελληνισμού.

Μπορεί να μην απελευθερώθηκαν όλα. Μπορεί η Βόρειος ‘Ήπειρος να ανήκει στην Αλβανία.
Μπορεί η Κύπρος να βρίσκεται κάτω από ένα ιδιόρρυθμο παράνομο καθεστώς και τμήμα της να είναι υπό ξένη κατοχή.

Μπορεί η Βυζαντινή πρωτεύουσα του Ελληνισμού να μην απελευθερώθηκε και την Αγιά Σοφιά να την έχουν οι Τούρκοι ως χώρο για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και να μας απειλούν ότι θα την κάνουν ξανά τζαμί, ταπεινώνοντας έτσι την Ορθοδοξία...

Μπορεί κάποιες πολιτικές δυνάμεις να ενέδωσαν στο προβληματισμό «του τούρκικου σαρικιού ή της τιάρας του Πάπα».

Μπορεί κάποιοι πολιτικοί μας με «ευγενικό και λογικοφανή τρόπο» να επέλεξαν να δέσουν χειροπόδαρα τον Ελληνισμό μέσα από την υποταγή του στα διεθνή οικονομικά κεφάλαια και συμφέροντα.

Υπάρχουν όμως και Έλληνες που δεν «το βάζουν κάτω», που δεν ολιγοψυχούν και θέλουν μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, με εθνική κυριαρχεία. Σήμερα η πατρίδα μας περνά δύσκολες στιγμές και κρίσιμες καταστάσεις. Κάποιοι επέλεξαν να κάνουν αυτά που ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης όπως και όλοι οι Έλληνες ήρωες δεν θα διανοούνταν να κάνουν. Εκείνοι οι ήρωες θα προτιμούσαν να δώσουν τη ζωή τους μαχόμενοι παρά να υποταχθούν και να υποδουλωθούν σε ξένα συμφέροντα.

Εμπρός λοιπόν για μια νέα εθνική αφύπνιση! Για μια νέα εθνική επανάσταση.

Εμπρός για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και εθνικά κυρίαρχη πατρίδα.

Για μια Ελλάδα που να ανήκει σε συνειδητούς Έλληνες και όχι σε απλά Ελληνόφωνους.

Ακολουθήστε μας!

facebook twitter google+ youtube instagram

Σήκω Έλληνα ραδιοφ. εκπομπές

σηκω έλληνα ραδιοφωνικές εκπομπές